“Doktor Hymer” på Danmarksturné

27/04/2021 - 14:57

Hvis du ser en gammel camper med blomster i vinduerne trille rundt på de danske veje, kan det meget vel være Doktor Hymer”. I et lille år har camperen hjulpet hospitalsklovnene med at komme rundt og besøge hospitaler og testcentre, og nu er den draget på danmarksturne. 

Niårige Jonathan fra Skibhuskvarteret i Odense har haft rygende travlt de seneste måneder med at dekorere og sælge stearinlys til fordel for Danske Hospitalsklovnes arbejde.  

Tidligere i april fik han besøg af hospitalsklovnene Flip og Båt, der kom kørende i Danske Hospitalsklovnes camper, ”Doktor Hymer”, for at tage imod de 20.000 kroner han og familien har samlet ind.   

- Ej, jeg har aldrig set sådan en før, den er for fed, lød det fra Jonathan, da hospitalsklovnene kom på besøg, fortæller hans mor Jeanette.  

For familien i Odense gjorde besøget dagen endnu bedre.  

Hospitalsklovnene Flip og Båt og Jonathan og hans mor, Jeanette.

- Det var en rigtig sjov oplevelse at se camperen med hospitalsklovnene. I det hele taget har det været en kæmpe oplevelse for min søn at samle ind og kunne hjælpe andre. Jeg har en dreng, der er vokset en halv meter, fortæller Jeanette.   

Doktor Hymer hjælper under corona-epidemien  

Da landet blev lukket ned i marts sidste år, blev det begyndelsen på Doktor Hymers historie. For den gamle camper gav hospitalsklovnene en mulighed for at køre ud og hilse på folk ved testcentre og lave udendørsbesøg ved afdelinger, hvor vi ikke kunne komme ind på grund af corona-restriktioner.  

Camperen har mest opholdt sig i det jyske og har blandt andet været i Aarhus, Aalborg, Randers, Hammel, Kolding og Esbjerg.  

For nyligt var den også forbi Sjællands Universitethospital, Roskilde og testcenter Næstved, hvor man kan blive testet for corona.

Hospitalsklovnene Otto, Rebus, Flip og Sally ved Testcenter Næstved. 

Og det besøg var ledelsessekretær Stine Kruchov glad for.    

- Jeg synes, det var en fantastisk oplevelse. Hospitalsklovnene kommer og ”flytter ind” og hænger vasketøj op, slår deres strandstole op og spiller musik op og laver underholdende ting for børn og voksne udenfor. Det er helt eminent godt, at de har den her camper, siger Stine Kruchov 

Hun synes, at camperen har et godt blikfang både for børn og voksne, som viste stor interesse for den, og hun er sikker på, at den gjorde oplevelsen i testcentret bedre for flere 

- Mange synes ikke, det er så fantastisk at blive testet, men når hospitalsklovnene står der, kan det blive vendt til en positiv oplevelse, siger hun.  

Hospitalsklovnene Ludo og Rebus og sygeplejerske Heidi fra Sjællands Universitetshospital, Roskilde.  

Doktor Hymer tager på Danmarksturné til og med uge 19.  

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.