Felix møder Luna på en skærm

Felix på fire år er gode venner med hospitalsklovnen Luna, men da han kom på hospitalet en dag, kunne han ikke forstå, hvor hun pludselig var henne. Heldigvis kan de mødes på en skærm, og det synes Felix er sjovt.   

Felix fra Randers og hospitalsklovnen Luna plejer at mødes på hospitalet, men mange ting har som bekendt været anderledes det seneste år på grund af corona.   
- Han har ledt efter klovnene, når vi har været på hospitalet, og han havde svært ved at forstå, de ikke var der, så vi fandt den fine mellemvej med at bruge video, siger Felix’ mor, Sabina.

Felix bliver glad, når han ser Luna på skærmen. 

Danske Hospitalsklovne afprøver løbende nye metoder til, hvordan indlagte børn og deres forældre bedst kan få støtte i corona-tiden og en af måderne er videohilsner til børn.   

Felix har sygdommen hydrocephalus, som betyder, at han er født med vand i hovedet, og han er blevet opereret 14 gange og har været indlagt på Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet mange gange, og har kendt hospitalsklovnene nærmest siden han blev født.  

Felix og Luna på eventyr sammen.    

Hvorfor er Luna på en skærm?

Det er selvfølgelig noget andet at se Luna på en skærm, og i begyndelsen undrede Felix sig over, at hun ikke kom ud af skærmen og kunne gå rundt på hospitalsgangene med ham, som hun plejede. Alligevel synes han, det er sjovt at være sammen med hende på en anden måde. 

- Han er helt oppe af køre, ”se mor ” ”se mor” siger han til mig, når hun kommer frem på skærmen, fortæller Sabina.   

Selvom hans mor synes, det er bedst, når han møder Luna og de andre hospitalsklovne fysisk, er videoopkaldet et godt alternativ, mener hun.  

- Når man i forvejen er mega isoleret og ikke engang kan få besøg af sin egen familie, så er det et fantastisk alternativ, siger Sabina.

Felix glæder sig til at få endnu flere gode minder med Luna, da han fortsat vil være en del af hospitalsverdenen.

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.