Foredrag ved: Hospitalsklovnen PP / Stine Lundgaard

Om glæden, sorgen og alt det andet midt imellem.

Dette foredrag fokuserer på den kunst det er både at give plads til det lyse og det mørke.

I mit arbejde som hospitalsklovnen PP møder jeg mennesker på mange forskellige steder i livet. Nogen er på vej ud af hospitalet, nogen er på vej ind. Andre kommer igen og igen og nogle helt tredje tager aldrig derfra. Lige meget i hvilken situation jeg møder dem, er der én ting, de møder har til fælles: De mennesker kender til både glæden og sorgen. Intet behøves at stå alene.

Når man går igennem en svær tid starter der en personlig rejse. Ingen rejse er ens, og derfor er der heller ikke en bestemt måde at gå igennem den på.

Min Klovn mødte engang en kvinde på et hospital. Kvinden havde lige mistet. Da hun så min Klovn, gik hun målrettet hen til mig og smilede. Hun sagde: ”Her mødes glæde og sorg”. Den oplevelse har printet sig fast i mig, og jeg har gang på gang set, hvordan glæde og sorg er tæt forbundet. At navigere i to så forskellige følelser kan være svært. Men nogle gange kan humoren fungere som en forløsende vej ind til sorgen. En god klovn kan den kunst det er, at balancere på sin line igennem svære tider. At vade ind i folk med træsko på - uden det gør ondt, at stille de spørgsmål alle tænker på, at undres, grine, græde og at være med det, der er. Klovnen kan ikke få det til at gå væk. Men klovnen kan være med til at transformere øjeblikket.

I dette foredrag vil jeg tage udgangspunkt i mine egne erfaring som hospitalsklovnen PP. Jeg vil fortælle om klovnens måde at se verdenen på og give inspiration til, hvordan vi laver plads til både alvoren og humoren og stadig respekterer dem begge. Sammen vil vi se på, hvad glæden kan give til sorgen og omvendt. Alt hænger sammen. Det tunge og det lette. Det sørgelige og det fine.

Praktisk information

Fordraget varer 1-1,5 time og henvender sig til voksne.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Pris: 4000 kr – plus transport. Stine bor i Århus området.

Hvis I har brug for mere information eller specielle ønsker er I velkommen til at kontakte Stine Lundgaard på følgende : stine@maskineriet.dk

Ønsker I at booke foredraget, så send en mail til post@danskehospitalsklovne.dk eller ring på 78 77 95 00.

Lidt om Stine Lundgaard:

Uddannet i Klovn, fysisk Teater og dukkeføring. Driver sit eget teater og arbejder som Hospialsklovn, dukkefører og scenekunstner. For mere information se venligst: www.stinelundgaard.dk3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.