Hanne strikker bamser til indlagte børn

I syv år har Hanne strikket bamser til fordel for indlagte børn, og hun har ikke tænkt sig at stoppe foreløbigt. 

I 2015 begyndte Hanne fra Skive at strikke bamser til fordel for indlagte børn, og hun har haft travlt med garnet. Siden da er det blevet til godt 2000 bamser, der hver er otte centimeter høje og over 1000 krammedyr blandt andet mariehøns, klovne og ugler. 

- Jeg har altid støttet børn. Jeg har passet børn, siden jeg var otte år, arbejdet som dagplejer og haft flygtningebørn på aflastning, siger Hanne, som selv har to børn og to børnebørn.

Den 78-årige skivebo bruger fire timer om dagen på at strikke til blandt andre indlagte børn på Regionshospitalet Viborg, og hun er glad for sin hobby, for corona gør, at hun bruger mere tid i hjemmet, og der nyder hun at kunne gøre en forskel for andre.

- Det er dejligt, når man laver noget, der bliver brugt, fortæller hun.

Det plejer at være hendes mand, der kører hende hen på sygehuset, hvor hun afleverer bamserne, men på grund af coronarestriktioner kan det ikke lade sig gøre på nuværende tidspunkt. Men det stopper ikke Hanne, og hun har allerede strikket en kasse med bamser og dyr, som skal afleveres på et senere tidspunkt.

- Jeg vil fortsætte med at strikke, lige så længe jeg kan. Jeg bliver ikke yngre, men holder mig i gang, og jeg kan jo ikke gøre rent hele tiden, siger Hanne med et smil. 

På billedet øverst ses Hanne sammen med hospitalsklovnene Petunia og Kringle. Hun nyder at være i selskab med klovnene, og det går bestemt også den anden vej.

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.