Hospitalsklovnene er med på en skærm, når Annette tager blodprøver

Lige nu kan Ziggi, Nienke og andre hospitalsklovne ikke være fysisk til stede for børnene ved blodprøvetagning på Rigshospitalet på grund af corona-restriktioner. I stedet er de med live på en skærm, og det er en god løsning, mener Annette, som er bioanalytiker på Rigshospitalet*. 

- Børnene bliver afledt, så de ikke koncentrerer sig om det, de ikke kan lide, men i stedet lader sig underholde, siger Annette.   

På den måde bliver det lettere for bioanalytikeren at tage blodprøverne.  

- Klovnene går ind og snakker med børnene på deres niveau, så de glemmer, at der skal laves noget ved armene. Det bliver nemmere for os at udføre opgaven efter bogen.  

Den digitale kontakt fungerer godt 

Selvom det ikke er det samme, som når de er fysisk til stede på hospitalet, så fungerer den virtuelle kontakt rigtig godt, lyder det fra Annette.   

- Der er mange børn, der godt kan blive fanget af en skærm, når de finder ud af, at man kan snakke live med klovnene. Et godt stykke hen ad vejen fungerer det, som om klovnene er fysisk i lokalet, siger hun.  

Og det er ikke kun børnene, der får glæde af at kunne se hospitalsklovnene på skærmen.  

- Nogle gange er forældrene mere bekymret end barnet. Enten fordi de ikke kan lide at få taget en blodprøve, eller fordi de er nervøse for, hvad der skal ske, og så er det dem, der bliver distraheret og trøstet af klovnene, siger Annette.

Hospitalsklovnene Ziggi og Nienke er med live på en skærm, hvor børnene kan snakke med dem, få sunget en sang og have en tryg (virtuel) hånd at holde i, og det er en hjælp for Annette. 

*Annette har siden artiklen blev skrevet fået nyt job på Steno Diabetes Center Copenhagen. 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.