Ludo

Hvor bor du?

Jeg bor i det røde hus med min mor og min far og fire løver. Min far er nemlig løvetæmmer, og jeg skal lære at børste tænder på dem. Derfor går jeg rundt med en stor tandbørste. Min mor hedder Anna Rørtang, og hun er faktisk så tudsegammel, at hun har hår på fortænderne.Når man er hjemme ved mig, skal man lege med maden. Derfor stabler vi ærter og gulerødder – ellers bliver min mor ked af det. For hvis vi ikke leger med maden, tror hun, at vi ikke kan lide den. Ellers går jeg og øver mig på at trylle flødeboller væk. Det er jeg dygtig til. Problemet er bare, at jeg ikke kan trylle dem frem igen. Derfor må jeg øve mig hver dag, selv om det er lidt hårdt at trylle så mange flødeboller væk. Men min mor siger, at så længe man øver sig, så bliver man dygtig til det. 

Hvorfor hedder du Ludo?

Det er noget, min mor og far har fundet på. Ludo betyder at lege eller at spille. Min mor og far kunne godt lide at lege med mig, derfor kaldte de mig Ludo. 

Hvad er det bedste ved at være klovn?

Det bedste er, at jeg får så mange venner inde på sygehuset. Så har jeg altid nogen at lege med. Vi spiller bold og laver sæbebobler, som de skal fange. Nogle gange laver jeg et ballonsværd, så de bedre kan fange sæbeboblerne. Andre gange tryller vi. Alle børnene er dygtige til at trylle kaniner frem. Det er en hemmelighed, hvordan børnene kan gøre det, men måske er de så dygtige, fordi de har trylleplaster på. 

Hvordan har du det, når du skal have taget en blodprøve?

Jeg kan ikke lide at blive stukket i. Men når jeg skal, så skal børnene hjælpe med at holde mig i hånden og sige, hvor meget vi skal tælle til, før de stikker. De fleste gange skal vi tælle til tre. Andre gange skal vi tælle til syv.Jeg kan rigtig godt forstå, at børnene ikke kan lide at blive stukket i. Derfor hjælper jeg dem med at skrige, når det gør ondt. Det er jeg rigtig god til. Lægerne er ikke så dygtige til at skrige. De er bedre til at stikke. Men hvis lægerne har været rigtig dygtige til at stikke, uden at det har gjort ondt på børnene, så giver jeg dem en medalje. Børnene får altid en medalje, fordi de har været så seje. Og man må rigtig gerne sige de værste bandeord, man kan, hvis det gør ondt. Jeg har nemlig en pose til bandeord, som man gerne må sige sine bandeord ned i. Nogle gange hjælper jeg til. Så siger jeg pølseprut lige ned i posen. 

Hvad er din yndlingsmad?

Det er flødebollelagkage. Og jeg glæder mig sådan til, at jeg kan finde ud af at trylle flødeboller frem, så jeg kan få flødebollelagkage hele tiden. Jeg synes, at børnene på sygehuset skal have deres yndlingsmad hver dag. Og de behøver heller ikke rydde op og vaske op, fordi de alle sammen er mine bedste venner. 

Her møder du Ludo

Hospitalsklovnen Ludo besøger børnene på Rigshospitalet, Herlev Sygehus, Roskilde Sygehus og Lukashuset. 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.