Stort tillykke til ni nyuddannede hospitalsklovne

03/03/2021 - 17:31

Klovnefamilien er blevet større. Ni lærlinge er blevet færdiguddannet, så nu er der 61 hospitalsklovne hos Danske Hospitalsklovne. Stort tillykke til Tundra, Alfi, Sinus, Ding Dong, Båt, Ziggi, Otto, Kalle og Poco.

Ni lærlinge er blevet udlært, og nu tæller flokken 61 hospitalsklovne. 

Fælles for alle klovnene er, at deres hjerter banker for at gøre en forskel for indlagte børn og deres familier.

- Mit ønske er at få endnu flere til at lege. Jeg synes, at legen har en helbredende effekt, for når man har det rigtig sjovt og griner, glemmer man sine bekymringer, fortæller Båt, som også hedder Maria Bak-Hansen og blandt andet er sanger og har en universitetsuddannelse.

Sine Pedersen – som går under navnet Sinus og har en baggrund indenfor teater og musik – håber, at hun kan få endnu flere til at blive glade i hverdagen.

- Jeg vil sprede glæde på hospitalet. Hos syge børn og deres familier, rengøringspersonalet, sygeplejersken og overlægen. Hospitalet kan være et lidt skræmmende og alvorligt sted, men jeg vil være med til at putte flere farver ind i hverdagen og inspirere nogle til at tage en sjov hat og en klovnenæse på en gang imellem, fortæller hun.

Fra venstre er det: Tundra, Poco, Otto, Ziggi, Båt, Sinus, Alfi, Kalle og Ding Dong.

Den halvandet år lange uddannelse (forløbet er i år blevet forlænget med et halvt år på grund af corona-situationen) har budt på undervisning, coaching og praktikforløb på hospitalerne. Klovnelærlingene har haft to mestre at støtte sig til og lære af, men deres endelige klovnefigur har de selv skullet skabe.

Undervejs i uddannelsen har de været igennem så forskellige fag som artistisk udfoldelse, hygiejne og udviklingspsykologi.

Som de første nyuddannede hospitalsklovne har de fået undervisning i at være digital klovn af hollandske hospitalsklovne, som har en masse erfaring i, hvordan man kan lege med skærmen. For eksempel hvordan man kan forsvinde ud af skærmen, komme helt tæt på, række ting til den anden side og så videre. 

Og blandt andre hospitalsklovnen Ziggi synes, at det var sjovt at blive undervist i, hvordan man kan bruge en skærm. 

- Der er uendelige muligheder for at lege, når vi bruger en skærm. Jeg kan ikke huske et barn, der ikke har været opslugt, når vi bruger skærmen, de er fuldstændig med, fortæller Ziggi. 

Vi ved endnu ikke, hvornår vi åbner op for optag på uddannelsen igen, men så snart vi ved mere, skriver vi det på vores kommunikationskanaler.3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.