16-årige Elizabeth arrangerer selv Klovneløb i Gelsted

31/03/2017 - 13:33

Foto: Kim Rune

Den kun 16-årige Elizabeth Nelly Jensen arrangerer, som den yngste nogensinde, et stort Klovneløb i Gelsted på Fyn til fordel for Danske Hospitalsklovne. Et initiativ Elizabeth helt selv er kommet på, fordi hun som barn selv havde glæde af Hospitalsklovnene. 

Elizabeth Nelly Jensen har til dagligt travlt med sin skolegang på TronsøSkolen, veninder og fritidsaktiviteter. Den seneste tid har hun dog haft ekstra travlt. Elizabeth er nemlig i fuld gang med – helt selv - at arrangere et Klovneløb i sit lokalområde. En ide som den unge Elizabeth fik, da hun så at Danske Hospitalsklovne søgte efter frivillige arrangører til Klovneløb:

- Jeg synes, at Klovneløbet er en rigtig god måde at kombinere det at lave noget aktivt og sjovt med det at støtte et rigtig godt formål. Så jeg fik lyst til selv at arrangere et løb,

fortæller Elizabeth, der efter hun fik ideen tog en snak med sin mor, der bakkede hendes initiativ op. 

- Jeg skrev derefter til Danske Hospitalsklovne for at høre om jeg, med mine 16 år, måtte arrangere et Klovneløb i min by. Det måtte jeg heldigvis gerne og så begyndte jeg at planlægge, fortæller Elizabeth og tilføjer, at hun synes, det er sjovt og lærerigt at arrangere Klovneløbet. 

Har selv mødt hospitalsklovn

Det er ikke helt tilfældigt, at Elizabeth har valgt at støtte Danske Hospitalsklovnes arbejde. Hun har nemlig selv haft stor glæde af hospitalsklovnene på Odense Sygehus´ børneafdeling, da hun var i børnehaveklassealderen:

- Jeg fik taget mange blodprøver som barn, fordi lægerne var bange for, at jeg havde en blodsygdom. Jeg var meget bange for at få taget blodprøver, og jeg kan huske, at hospitalsklovnen gjorde, at jeg blev mere tryg, når jeg skulle stikkes. Selvom jeg var lille kan jeg huske, at klovnen pustede sæbebobler og gjorde mig glad, fortæller Elizabeth.

Hun håber på, at hun med mit sit Klovneløb kan indsamle og donere rigtigt mange penge til Danske Hospitalsklovne, så endnu flere børn kan få besøg af klovnene, som hun gjorde, da hun som lille var på hospitalet.

Styr på planlægningen

Trods hendes unge alder er der ingen tvivl om, at Elizabeth har helt styr på sagerne, når det gælder planlægningen af Klovneløbet. Hun har den seneste måned brugt hver eneste aften efter skole på at arrangere løbsruten, indhente tilladelser fra kommunen, opfordre til deltagelse i løbet, og er nu i gang med at indgå sponsoraftaler.

Elizabeth har et stort ønske om, at der på dagen, udover løbet, skal foregå andre aktiviteter som fx flødebollekast – og det kræver jo planlægning, som hun siger.

Hun glæder sig meget til den store dag og håber at se rigtig mange vil deltage i Klovneløbet.

Du kan tilmelde dig Elizabeths løb via Facebook-gruppen ´Klovneløb 5591 Gelsted´ eller finde et Klovneløb i dit nærområde her:

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.