6-årige Agnes holder jul på hospitalet

6-årige Agnes skal være indlagt hele december på Epilepsihospitalet Filadelfia. En anderledes jul, hvor familien er splittet, og julepynt og julekalender er flyttet fra familiens hus til hospitalsstuen. Men for Agnes er indlæggelsen ikke så trist. Hun glæder sig til at julehygge med hospitalsklovnene.  

-  Klovnene er jo mine bedste venner, og man holder jo jul med dem man elsker mest, siger 6-årige Agnes tappert, da hun bliver klar over, at hun skal tillbringe december på Filadelfia. 

-   Der er selvfølgelig hårdt, når der er juletraditioner herhjemme og i børnehaven, som Agnes ikke kan være en del af, men hun glæder sig faktisk altid til, at vi skal på hospitalet, fordi hun møder hospitalsklovnene, fortæller Agnes´ mor, Stine.

-   Det betyder så meget som mor, at Agnes ser det gode i at være indlagt. Jeg kan se, at Agnes bliver tryg, når hospitalsklovnene er der, og hun hygger sig. Det er genkendeligt for hende, og vi undgår, at hun er bange og utryg til undersøgelserne, fortæller Stine.

Agnes er født med diagnosen; Cerebral parese (spastisk lammelse) og lider af en sjælden epilepsiform. Hospitalsbesøg har derfor altid været en stor del af Agnes´ liv. Denne indlæggelse er dog den længste Agnes har haft.

En anderledes jul

Familien, der også består af Agnes´ far og storesøster, forsøger at holde fast i juletraditionerne, selvom halvdelen af familien skal være på hospitalet indtil juleaften.

-   Derhjemme har vi pyntet op før december. Vi har købt julekalendere og julegaver inden december, så vi kan fokusere på at være indlagt. Vi har også pakket julekalender, julepynt og juleguf, som skal med på hospitalet, fortæller Stine og tilføjer, at der dog ikke tvivl om, hvad der bliver det hårdeste ved at være indlagt i juletiden:

-   Det sværeste er helt sikkert, at vi skal være splittet ad som familie i hele december. Halvdelen er indlagt og den anden halvdel skal være hjemme og julehygge, fortæller Stine, der derfor er taknemmelig for, at der bliver arrangeret julehygge med hospitalsklovnene på Filadelfia. Der bliver blandt andet holdt julefest med Luciaoptog, risengrød og juletræ.

 Filadelfia holder lukket juleaften. Her kommer Agnes hjem og juleaften bliver den første dag, hvor alle fire er samlet i december.  

Vigtig julegave skal gives før indlæggelse

Før Agnes er blevet indlagt på Filadelfia, har hun haft en vigtig julemission. Hun har fået lavet en særlig julegave til sin helt særlige ven, hospitalsklovnen Victor, som Agnes har kendt siden, at hun var et år. Julegaven når Agnes at give til Victor inden indlæggelsen. Victor er nemlig ikke en af de hospitalsklovne, der kommer på Filadelfia.

-   Det var en meget stor dag for Agnes, der stolt fik afleveret sin julekugle til Victor. Hun fik også en julegave af ham, nogle sæbebobler. Dem fik hun pakket ned i sin rejsetaske, som det vigtigste til opholdet på Filadelfia, fortæller Stine og tilføjer, at Victor er noget ganske særligt for Agnes:

-  Hun kalder Victor for sin bedste ven. Alle de procedurer, som hun igennem, bliver meget mere ukompliceret, når Victor tilstede. Agnes bliver helt rolig og glad, når Victor er der, fortæller Stine. 

Agnes og Victor mødes igen efter jul, når Agnes skal til kontrol på Rigshospitalet. 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.