Bliv frivillig arrangør af Klovneløb

23/01/2017 - 10:46

Vil du være med på holdet af frivillige, der arrangerer klovneløb rundt om i landet i maj og juni? Lige nu søger vi arrangører til vores populære Klovneløb.

De over 100 frivillige arrangørerne af Klovneløb er de bærende og helt uundværlige kræfter, der gør det muligt for os at afholde de hyggelige og sociale familieløb.

Hvad er Klovneløb?

Klovneløb er et familieløb, hvor der er plads til alle, der kan kravle, gå, rulle eller løbe. Det handler ikke om at være hurtigst, men om at få en hyggelig og sjov dag, og samtidig støtte et godt formål. 

Hvorfor afholde Klovneløb?

Som arrangør af Klovneløb er du med til at gøre en stor forskel for indlagte børn på landets børneafdelinger. Sidste år samlede Klovneløb hele 731.000 kr. ind til vores arbejde. Vi når i dag ca. halvdelen af alle indlagte børn, og vil så gerne nå endnu flere.

Mange af vores klovneløbsarrangører kender til hospitalsklovnenes arbejde, men uanset om du selv kender eller har børn, der har prøvet at være indlagt, kan du være med til at gøre en forskel.

Succes forpligter

I 2016 blev Klovneløbene tildelt en Danish Running Award som ”Årets bedste løb for en sag”. Det er vi meget stolte af, og den suverænt største del af æren for denne hæder skal uden tvivl rettes mod vores lokale arrangører. De bidrager ikke kun med deres tid og idéer. Via deres enorme engagement spreder de glæde og værdi for tusindvis af mennesker rundt omkring i de lokale samfund. Det er vigtigt!

Men kalenderen viser 2017, og der er ikke tid til at hvile på laurbærrene. I det nye år vil vi gerne lave endnu bedre løb til glæde for endnu flere, og forberedelserne er derfor allerede i fuld gang. 

Huller i landskabet

Klovneløbene er pænt repræsenterede i hele kongeriget, men der vil altid være plads til flere gode kræfter, der enten slutter op omkring de eksisterende løb eller selv skaber et nyt. Tager man et kig på landkortet er der stadig mange steder, der kunne bruge et lokalt Klovneløb: Landets to største byer, København og Århus er aktuelt uden løb. I det sydfynske og det vestfynske område savnes der løb, og det vestlige Sønderjylland er endnu et eksempel på et område uden løb. Så sidder du et af disse steder, skal du ikke tøve med at kontakte os.

Hvad gør du, hvis du vil være med – og hvad kræver det?

Helt kort fortalt kræver et Klovneløb først og fremmest, at du har nogle gode ressourcer omkring dig, der har lyst til at lave et godt og sjovt arrangement for de deltagende familier. Du skal også have en idé om, hvor løbet kan foregå, og om det er et sted, I kan få lov til at være. Hvis det er på plads, vil vi meget gerne tale videre med dig om det praktiske. Man kan både arrangere løb som privatperson, som forening eller som virksomhed.  

Har du mod på at arrangere Klovneløb i 2017, så kontakt Karsten Bjerring på karsten@danskehospitalsklovne.dk eller på telefon (+45) 88 44 95 02. Du kan også læse mere om konceptet her.

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.