Cykelhold har medvind og indsamler stort beløb

29/06/2022 - 08:04

I 2021 skaber venneparret Mie og Peter deres eget cykelhold: Danske Hospitals Klovne Cykling. På bare et år har holdet samlet 193.062 kr. ind på alt fra spinning- og løbeevents til juletræssalg og skraldeture i det fri.

Mie Bjerggaard og Peter Dann har en stor passion for cykling. De har masser af cykelløb i bagagen, bl.a. har de kørt for Team Rynkeby og Hjerterytterne. I sommeren 2021 beslutter de at stable deres eget cykelhold på benene:

-  Vi kunne godt tænke os at lave vores eget cykelhold, der støtter indlagte børn bredt. Altså børn og unge med forskellige diagnoser, også psykiske. Danske Hospitalsklovne gør et stort stykke arbejde for netop disse børn, og det vil vi gerne bakke op om, fortæller Mie.

Flere ryttere har i tidens løb mødt og set hospitalsklovnenes arbejde, som de har stor respekt for.

Sammenhold og velgørenhed
Cykelholdet har det første år bestået af 26 personer, der enten er med som ryttere eller en del af serviceteamet. Alle er fra Vestsjælland, og sammenholdet og træningsturene foregår fra Slagelse af. Hver og en har bidraget til at samle penge ind til Danske Hospitalsklovne:

-  Man skal ikke kunne noget specielt for at deltage på holdet, men blot have et ønske om at gøre en forskel, en lyst til at cykle og lære nogle fantastiske nye mennesker at kende. Alle kan hjælpe med at samle penge ind, som det giver mening for dem hver især. Det er en holdpræstation, og det er fedt, forklarer Mie.

Det er også en bred vifte af aktiviteter, som holdet har arrangeret og deltaget i det sidste år. Både private og virksomheder har bakket op og doneret ved spinningevents, påskejagter, juletræssalg og meget mere.

I juni kørte holdet ca. 700 km på en fem dages tur rundt i Danmark, hvor de besøgte hospitalsklovnene der, hvor de arbejder til daglig; på hospitalerne og i børne/unge psykiatrien.

-  Vi har brugt mange timer på at promovere vores hold og er utrolig stolte over resultatet. På sigt ønsker vi måske at udvide med flere hold, men det skal gøres ordentligt. Så nu fokuserer vi på ny holdopstart i september., og vi glæder os, afrunder Mie.3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.