Danske Hospitalsklovne har det godt - også i Aabenraa

15/02/2017 - 13:44

Der har de sidste par dage været en lokal pressehistorie omkring en hospitalsklovn, Gummitud, og manglende finansiering til hendes aktiviteter på Sønderjyllands Sygehus i Aabenraa. Historien går på, at der ikke er midler til at Gummitud kan fortsætte som hospitalsklovn i Aabenraa. Desværre melder historien intet om, at der også er to faste hospitalsklovne fra foreningen Danske Hospitalsklovne på Sygehuset i Aabenraa - og de bliver ved med at være der.

De to hospitalsklovne ToDaysi og Boing er en del af den landsdækkende og professionelle forening, Danske Hospitalsklovne.

"Vi har haft faste ugentlige besøg i Aabenraa gennem de sidste halvandet år og det bliver vi ved med. Indlagte børn og deres pårørende kan møde hospitalsklovnene på Børne- og ungeklinikken i Aabenraa, hver torsdag formiddag og det er en ordning der ikke rykkes ved," fortæller Kenneth Øhrberg, direktør i Danske Hospitalsklovne.

Den hospitalsklovn, Gummitud, som de sidste dages historie omhandler, er ikke en del af Danske Hospitalsklovne. "Vi kender til hendes eksistens og ved at hun er, eller har været, finansieret af hospitalsklovne.dk, som er en lokalforening i Kolding. Men hvad hendes aftaler er, og hvordan hun ellers arbejder, har vi ikke kendskab til - derfor har vi heller ikke noget særligt kendskab til den aktuelle pressehistorie. Vigtig for os er blot at understrege, at dette ikke har indflydelse på Danske Hospitalsklovnes aktiviteter i Aabenraa - eller resten af landet i øvrigt," fortsætter Kenneth Øhrberg.

Danske Hospitalsklovne er en velgørende forening, som er afhængig af sponsorater og bidrag fra private, virksomheder og fonde. Derfor vil man fra foreningens side kontinuerligt arbejde på at indsamle midler til hospitalsklovnenes besøg hos indlagte børn, men det er ikke et udtryk for evt. krise eller fare for at Danske Hospitalsklovne må ophøre deres aktiviteter - hverken i Aabenraa eller på nogle af de andre hospitaler i Danmark.3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.