Donationen, der fik ben at gå på

25/06/2019 - 13:56

Der er mange måder at samle ind på. Steffen Fløe Rasmussen valgte den hårde af slagsen. Efter et væddemål til en familiejulefrokost ville han bevise, at han sagtens kunne gå 100 km på et døgn. Pengene skulle gå til Danske Hospitalsklovne, hvis han gennemførte …

Til en familiejulefrokost i 2017 faldt snakken på, hvor langt man kan gå i ét stræk. Steffens svoger fortalte, at en af hans kolleger havde gået 60 km på et døgn, og den ville Steffen da slå – med 100 km. Men så skulle der sættes noget på højkant:

- Jeg ville ikke gøre det for under 3.000 kr. Så min svoger og svigermor smed hver 1000 kr. i puljen, og et par stykker mere supplerede med 500 kr. Og så ville endnu flere være med. Hvis jeg gennemførte, syntes jeg, at pengene skulle gå til et godt formål. Gerne til børn. Valget stod mellem Børnetelefonen og Danske Hospitalsklovne, og så blev det jer, siger Steffen.

Donation uanset udfaldet

Der gik dog noget tid før gåturen blev en realitet. Faktisk kom den ikke på tale igen før til familiejulefrokosten året efter, hvor Steffen blev hængt op på sit løfte. Så i 2019 skulle det være!

- I lokalsamfundet hørte andre om idéen, og flere penge blev spyttet i kassen. Men jeg besluttede, at jeg under alle omstændigheder selv ville give 5000 kr. til Danske Hospitalsklovne, selvom jeg ikke gennemførte. Min kammerat, Morten, ville gerne gøre mig med selskab, så han var klar til at gå med, fortæller Steffen:

Smertefulde timer

Lørdag d. 18. maj 2019 blev så dagen, hvor Steffen og Morten skulle på tur. Ruten var Ringkøbing Fjord rundt, da den er omkring 100 km lang. Steffen glædede sig og var optimistisk:

- Vi startede kl. 6 om morgen og havde vand med. Maddepoter stod min kæreste og søster for hver 3. time undervejs. Det var 18-20 grader – helt perfekt. Timerne gik, og mine lægmuskler og knæhaser blev mere og mere ømme. Efter 19 timer og 78,5 km. blev det til ren smerte, og jeg måtte give op. Jeg kunne simpelthen ikke tage flere skridt.

Morten fortsatte og gennemførte turen efter 22 timer og 45 minutter, og han havde det endnu værre end Steffen. For begge var de næste tre dage smertefulde og slemme, så ingen af dem kunne gå på arbejde om mandagen.

Ville gøre det igen 

Til spørgsmålet om Steffen kunne finde på at gentage turen, svarer han:

- Ja, men min kæreste har sagt, at jeg ikke må. Jeg blev for ødelagt. Selvom jeg normalt løber og cykler, var det alt for meget. Men hvis jeg træner mig op, kan det vel nok lykkedes.

Steffen donerede alligevel 5000 kr. til Danske Hospitalsklovnes arbejde, og flere af hans familie, venner og bekendte lod deres andel blive i puljen, så alt i alt samlede Steffen 8.250 kr. ind.

Hvad en julefrokost dog ikke kan føre til. Vi bøjer os i hvert fald i støvet og siger stor tak for turen til Steffen – og hans ben! 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.