Donationer til digitale klovneaktiviteter

22/04/2020 - 11:49

Danske Hospitalsklovne modtager økonomisk støtte af Ole Kirk's Fond, TrygFonden og Pfizer, så vi kan nå ud til de indlagte og isolerede børn gennem digitale indsatser under coronakrisen.

Coronakrisen har desværre forhindret hospitalsklovnene i at være der fysisk for de indlagte børn. I stedet spreder vi nu klovnemagien ad digitale veje i en svær tid, hvor mange syge børn i højere grad end normalt er isoleret fra omverdenen – på en hospitalsstue eller i eget hjem.

Med støtte fra Ole Kirk's Fond, TrygFonden og Pfizer har vi i Danske Hospitalsklovne igangsat en række digitale indsatser:

 • Klovnekanalen: små daglige videoer på de sociale medier, hvor børnene kan få en pause med hospitalsklovnene, som tryller, synger, laver tricks osv.
   
 • Facebook Live: hospitalsklovnene sender live på Facebook, hvor børnene (og deres familier) kan chatte, lave historier, danse og komme med ønsker og idéer til klovnene. Her er der mulighed for interaktion.
   
 • Klovnehistorier: hospitalsklovnene fortæller et eventyr i et klovneunivers, som gør det ekstra sjovt. Børnene får her en særlig og nærende lille stund, hvor de kan slappe af og lytte til historier og samtidig blive underholdt af en af deres yndlingsklovne. Disse udkommer også på de sociale medier.
   

Du kan følge indsatserne på Danske Hospitalsklovnes Facebook-sideInstagram og YouTube.

Danske Hospitalsklovne har modtaget 400.000 kr. af Ole Kirk's Fond, 130.000 kr. af TrygFonden og 100.000 kr. af Pfizer.

- Vi er utrolig taknemmelige for støtten og donorernes vilje og parathed til at bakke op. Det har sikret os et økonomisk rygstød, så vi stadig kan nå ud til børnene i denne tid. Som en samarbejdspartner på et hospital sagde: "Der sker ingenting. Ingen børn, der cykler på gangene. Alle opholdsstuer og fællesarealer er lukkede. Der mangler leg og latter”. Vi glæder os over nu at kunne sprede klovnemagien af nye veje, siger Kenneth Øhrberg, direktør i Danske Hospitalsklovne.

Udover at være en (virtuel) hånd at holde i her og nu, giver indsatserne vigtig læring til foreningen, som vi kan tage med os efter coronakrisen, så vi også fremover kan række ud til mange flere børn og unge, som er isolerede eller i hjemmebehandling.3 gode grunde til at støtte allerede i dag

 1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
 2. Hjælp os med at nå flere.
 3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.