- En sæbeboble på det rigtige tidspunkt, kan være en lille boble af magi

16/06/2014 - 13:21

Sådan beskriver Louise Lykke Seneca, hvad hun glæder sig allermest til at blive en del af, i sit arbejde som hospitalsklovn. 

Louise er én af vores seks nye hospitalsklovnelærlinge, som drømmer om at kunne blive den pause, der giver indlagte børn et pusterum midt i en voksenverden fyldt med bekymringer, undersøgelser og alvorlige miner. 

- Engang hvor min datter var indlagt på Rigshospitalet, fik vi besøg af hospitalsklovnen Liva. På allerfineste vis lukkede Liva os ind i hospitalsklovnens magiske verden og fra den dag vidste jeg, at jeg også ville være med til at skabe glæde og smil hos indlagte børn og deres forældre, siger Louise. 

Louise er uddannet sosu-hjælper og pædagog og har altid vidst, at hun skulle arbejde med mennesker. Hun har en unik evne til at skabe tillidsfulde relationer til børn og voksne omkring hende, som hun mener er en altafgørende kompetence i arbejdet med mennesker. Derfor glæder hun sig helt vildt til at begynde sit nye eventyr som hospitalsklovn.

- Jeg drømmer om et arbejde, hvor jeg kan bruge ”mig” som arbejdsredskab. Hospitalsklovnens arbejde er for mig et utrolig ærligt arbejde og derfor også uden tvivl mit drømmejob, siger Louise. 

Det er i særlig grad efter, at Louise selv blev mor, at hun blev betaget af børns legende univers – og det har lært hende at bevæge sig i børnehøjde: 

- Efter jeg er blevet mor, nyder jeg at være tilskuer til børneuniverset hver eneste dag. Jeg elsker børns lige-fremme-liv, siger Louise og fortsætter;

- I den vuggestue, hvor jeg arbejdede som pædagog prøvede jeg rent fysisk at gå på knæ og se hvad der var spændende. F.eks. kan der være en helt ny verden under en sten fyldt med travle biller, myrer og andre dyr. Jeg har altid været bange for at miste mit indre barn, for når jeg glemmer barnet, bliver jeg sur og ked af det. Så jeg gør hvad jeg kan for at være barnlig og bruge min fantasi i alt hvad jeg foretager mig. 

Louise tror på, at livet er hvad man gør det til. Hun forsøger altid at huske sig selv på, at hver dag er den første dag i resten af hendes liv. 

- Dalai Lama har sagt “du skal være den forandring du ønsker i verden” og det prøver jeg at efterleve, afslutter Louise. 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.