Flere vil gerne være hospitalsklovn

19/01/2017 - 16:15

I dag kommer vi ud til cirka halvdelen af alle indlagte børn, og vi vil så gerne ud til endnu flere. I efteråret 2016 søgte vi nye hospitalsklovne og der var stor rift efter en plads på hospitalsklovneuddannelsen.

Hele 123 ansøgninger blev sendt ind fra håbefulde kandidater rundt om i landet. 39 fik invitation til 1. optagelsesprøve foran vores dommerpanel. Her skulle hver kandidat vise deres helt særlige kompetencer – både i form af artistisk fremførelse, men særlig i form af improvisation, menneskekundskab og empati.

At gå til optagelsesprøve til en plads på hospitalsklovneuddannelsen kan godt lyde som en tur foran X-faktor dommerne. Men det handler om noget helt andet. Hvor X-factor søger stjerner, der elsker at stå i rampelyset, skal man som hospitalsklovn træde ud af rampelyset. Hospitalsklovnen giver pladsen til barnet – og møder barnet og barnets behov lige der, hvor der er brug for det”.

”Det handler om at kunne improvisere sammen med barnet – at kunne fornemme situationen og møde barnet lige der hvor det er. Hospitalsklovnen skal have en høj grad af empati, og kunne spejle barnets følelser” fortæller artistisk leder Ewan Mackinnon.

Ellers som hospitalsklovnen Ludo fortæller: ”Alle andre bestemmer over barnet, men barnet bestemmer over Ludo. Hvis jeg bliver bedt om at gå ind og ud af en dør 20 gange, så gør jeg det”.

Om 2 uger har vi fundet vores 8 nye hospitalsklovne, som starter op på vores internationalt anerkendte hospitalsklovneuddannelse. Men først skal de 16 blive til 8 efter 2. optagelsesprøve. 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.