Hospitalsklovne får stor donation fra privat fond

26/06/2014 - 10:34

Ole Kirk’s Fond i Billund har øremærket 5 millioner kroner årligt over de kommende tre år til at uddanne 18 nye hospitalsklovne efter internationale standarder. Donationen betyder, at foreningen Danske Hospitalsklovne fremover vil kunne stille flere professionelle hospitalsklovne til rådighed for landets børneafdelinger.

- Med den vigtige donation fra Ole Kirk’s Fond er der udsigt til, at vi i løbet af nogle få år langt bedre kan møde det behov, som vi møder på hospitalernes børneafdelinger, siger bestyrelsesformand for Danske Hospitalsklovne, advokat Benjamin Lundström.

Foreningen har et fast samarbejde med alle landet børneafdelinger, hvor hospitalsklovne med nærvær, humor og en-til-en samvær giver det indlagte barn positiv energi til at stå sin sygdom og indlæggelse bedre igennem.– Det har igennem flere år været både vores og børneafdelingernes højeste ønske, at kunne tilbyde flere dage med hospitalsklovne. Der er mange indlagte børn, som vi i dag ikke kan støtte, mens de er indlagt, og den store donation og samarbejdet med Ole Kirk’s Fond tegner fantastiske perspektiver for vores daglige arbejde på børneafdelingerne, siger Benjamin Lundström.

– Vi er dog også klar over, at vi fortsat har en stor opgave med at finde finansiering til foreningens godgørende arbejde, da donationen er øremærket uddannelse af 18 nye hospitalsklovne. Donationen vil løfte os til et højere aktivitetsniveau, men så meget desto mere er der behov for at skaffe finansiering til at holde de nye hospitalsklovne i gang på hospitalerne. Det stiller store krav til os og vi er derfor fortsat meget afhængige af opbakning fra vores øvrige donorer og sponsorer, slutter bestyrelsesformanden.

Ole Kirk’s Fond ønsker med den betragtelige donation at styrke klovnenes vigtige indsats for indlagte børn over hele landet.

- Vi arbejder på en lang række områder for at fremme børns livskvalitet i både fysisk og psykisk henseende. Derfor har vi valgt at engagere os endnu mere i at støtte Danske Hospitalsklovne, som gør en stor forskel for børn og familier i en meget svær situation, siger fondsadministrator i Ole Kirk’s Fond, Kathrine Kirk Muff.  – Det glæder os meget, at vi nu kan være med til både at sikre et solidt fundament af veluddannede hospitalsklovne og samtidig imødekomme den store efterspørgsel på hospitalsklovnene, så mange flere børn får glæde af deres arbejde.

Donationen ydes over tre år, og arbejdet med at rekruttere og uddanne nye hospitalsklovne igangsættes til efteråret.

For yderligere information kontakt:
Danske Hospitalsklovne, direktør Kenneth Øhrberg, tlf. 21733666 eller bestyrelsesformand Benjamin Lundström på 20408222.
Ole Kirk’s fond, Kommunikationschef,
Frederikke Tømmergaard, tlf. 5215 9373.3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.