Indlagte børn får godnatbesøg af hospitalsklovnene

31/10/2020 - 00:00

I uge 45-47 får indlagte børn en stjernestund ved sengetid, når vi besøger dem i aftentimerne. For indlagte børn kan det være svært at falde i søvn i uvante omgivelser på hospitalet. Det vil vi ændre på, når vores hospitalskovne siger godnat og putter børnene.

For mange børn er puttetid lig med ro, tryghed og måske en godnatsang. For indlagte børn kan denne tid derimod være ekstra svær, når man skal falde i søvn i fremmede omgivelserne på hospitalet.

Derfor tager vi i november på godnatbesøg, når mørket falder på. Her hygger hospitalsklovnene om de indlagte børn og familier med tryllestøv, godnatsange og eventyrlige historier.

Normalt kommer hospitalsklovnene i dagtimerne, men en ekstra kampagneindsats gør, at disse godnatbesøg er mulige i november.

En kuffert fuld af faglighed
Klovnene kan være med til at skabe gode oplevelser omkring det at være på hospitalet, også i aftentimerne. Det oplever Stephanie Dedieu, når hun er ude på afdelingerne som hospitalsklovnen Flip:

- Når vi tager på godnatbesøg, er der en anden stemning, hvor det er muligt for os at komme ind i et lidt mere poetisk rum. Sammen med børnene kan vi skabe en drømmeverden, inden de falder i søvn. Selvom der er roligt på sygehuset om aftenen, er det jo uvante rammer for børnene. Så er det dejligt at kunne give børnene en eventyrlig afslutning på dagen, fortæller Stephanie Dedieu.

Godnatbesøg kun muligt med donationer
Der bliver afholdt godnatbesøg på en del af landets børneafdelinger i uge 45-47.

Hospitalsklovnene tager bl.a. på godnatbesøg på Holbæk Sygehus, Sjællands Universitetshospital Roskilde, Slagelse Sygehus, Aarhus Universitetshospital Skejby, Sygehus Sønderjylland og flere andre steder.

Når hospitalsklovnene laver godnatbesøg hos de indlagte børn, følger de altid de gældende retningslinjer på de respektive besøgssteder, særligt i lyset af coronasituationen.

Lidl er samarbejdspartner på Danske Hospitalsklovnes godnatkampagne, og fra uge 45 kan man købe Lupilu-sutter eller en bakke økologiske æg fra Danæg i deres butikker landet over. Lidl donerer en kroner for hvert solgt produkt.

”Jeg er glad for, at vi i Lidl endnu en gang kan støtte Danske Hospitalsklovnes vigtige arbejde med at nå ud til de indlagte børn. At hospitalsklovnene nu igen kan komme ud på hospitalerne og – som noget nyt – læse en hyggelig godnathistorie, håber jeg vil være en god oplevelse for børnene,” fortæller Kommunikationschef hos Lidl, Morten Vestberg          

Læs mere godnatbesøgene3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.