Indlagte børn får en stjernestund ved sengetid

I november giver Danske Hospitalsklovne indlagte børn en særlig og magisk aften, som de kan huske tilbage på længe. Hospitalsklovnene besøger børnene ved sengetid og sørger for, at de og deres familier lander trygt og godt i drømmeland.

For børn, der er indlagt på hospitalet, kan sengetiden være særlig svær. Omgivelserne er uvante, og der er brug for tryghed og nærvær, før de skal sove om aftenen. Derfor besøger Danske Hospitalsklovne indlagte børn og familier om aftenen i november.

Hospitalsklovnene møder ind på børneafdelingerne, når mørket falder på, og børnenes sengetid nærmer sig. Her kommer de med tryllestøv, godnatsange og fa-belagtige fortællinger.

Normalt besøger Danske Hospitalsklovne de indlagte børn om formiddagen, og her sker der oftest meget, fordi det er her alle undersøgelser foregår. Men når mørket falder på, bliver hospitalsgangene tomme og kedsomhed og utryghed kan melde sig.

En særlig oplevelse for indlagte Sif og familien

At få aftenbesøg af en hospitalsklovn kan betyde meget for et indlagt barn. Det ved Pernille Mortensen, der er mor til i dag 2-årige Sif. Sidste år var Sif indlagt på Kolding Sygehus, og her kiggede hospitalsklovnene forbi en mørk novemberaften:

- Hospitalsklovnenes godnatbesøg var en magisk oplevelse. Sif livede helt op, da hun så klovnene. Hun smilede for første gang, siden sygdomsforløbets start. For mig gav det et lille lys i en ellers kedelig og trist hverdag på sygehuset. Vi fik et lille afbræk og et smil på læben, så vi kunne lidt igen, fortæller Sifs mor, Pernille Mortensen.

Foto 2: 1-årige Sif får aftenbesøg af hospitalsklovnen Fru Ib. Et betydningsfuldt besøg for både Sif, storesøster Freja, mor og far. 

I år er der foreløbigt planlagt aftenbesøg for indlagte børn i: Aabenraa, Esbjerg, på Gødstrup, Aarhus Universitetshospital Skejby, Hjørring, Aalborg, i Hammel, Viborg, Roskilde, Herlev, Slagelse, Nykøbing Falster, Holbæk og på Bornholms Hospital. Hospitalsklovnene kommer både på somatiske børneafdelinger og på psykiatriske dag- og døgnafsnit. Aftenbesøgene er et supplement til de vanlige dagsbesøg.

Danske Hospitalsklovnes aftenbesøg er kun muligt i kraft af donationer fra private og virksomheder. Du kan støtte godnatbesøgene her3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.