Indlagte børn i psykiatrien i Viborg får videobesøg af Trudi

26/03/2021 - 11:35

Når hospitalsklovnen Trudi møder børnene på Børnepsykiatrisk Afdeling på hospitalet i Viborg, sker det for øjeblikket på en skærm. Og selvom afdelingen glæder sig til at Trudi og hendes makker Veranda igen kan møde børnene fysisk, er der fremtidsmuligheder i videoopkaldene, lyder det fra en sygeplejerske.

Flere børn i BUA Børne-og Ungdomspsykiatri, Sengeafsnit 5 for Skolebørn – Viborg har mødt hospitalsklovnen Trudi på en skærm. Igennem længere tid har hun nemlig haft videokontakt med børnene, en kontakt der er blevet intensiveret under corona-epidemien, fordi hun ikke må besøge dem på hospitalet. Og hun oplever, at skærmen kan noget i forhold til børnene.

- Den største fordel for børn i psykiatrien er, at de kan gå ud og ind af kontakten, som det passer dem, fordi de kan flytte sig fra skærmen, hvis kontakten bliver for intens for dem, siger Trudi.

Trudi synes, at det er sjovt, men også udfordrende at bruge videoopkald, fordi det kan være sværere at læse eksempelvis kropssprog gennem en skærm, men skærmen kan også bruges på en legende måde.

- Vi øver os i at udnytte det sjov, vi kan få ud af at arbejde med skærm. For eksempel at lege gemmeleg, det kan der komme en del spas ud af, siger hun.

Hospitalsklovnen Trudi bag skærmen. 

Line er sygeplejerske på Børnepsykiatrisk Afdeling i Viborg, og hun ser også, hvordan skærmen bliver brugt på en legende måde.

- Børnene synes, det er interessant at vise klovnene rundt, og de er stolte over at vise deres værelser frem, siger Line.  

Selvom sygeplejersken glæder sig til at Trudi og hendes makker, Veranda, er tilbage fysisk på hospitalet, så ser hun også fremtidsmuligheder i videoopkaldene.

- Vi har nogle børn, der godt kan have lidt svært ved det første fysiske møde. Jeg tænker, at det vil være oplagt at bruge en skærm til det første møde, så de føler sig mere trygge, siger Line.

Danske Hospitalsklovne udvikler løbende arbejdet med video i psykiatrien og laver også videoopkald til sengeafdelingen på hospitalet i Viborg. Her sidder Kringle og Petunia klar hver tirsdag og torsdag til at snakke med indlagte børn. 

Derudover afprøver Danske Hospitalsklovne løbende nye metoder til, hvordan indlagte børn og deres forældre bedst kan få støtte i corona-tiden. Hospitalsklovnene er blandt andet med på en skærm ved blodprøvetagning på Rigshospitalet, laver videohilsner til børn de kender og camperer foran sygehusene og sender børn og familier godt ind og ud. 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.