Jette har indsamlet 2 millioner til Danske Hospitalsklovne

Jette har knyttet over 20.000 armbånd til Danske Hospitalsklovne fra sit hjem i Holstebro. Håndarbejdet og tiden er frivillig – og hjerteblodet for klovnesagen stammer fra dengang, hvor Jettes datter Emma var indlagt og i isolation på sygehuset.

For 12 år siden var Jettes datter Emma indlagt og i isolation i 15 dage med MRSA-virus (stafylokokker). De eneste, som måtte besøge Emma udover forældre og personale, var hospitalsklovnene. Dagene føltes knap så lange, når hospitalsklovnene kiggede forbi, pustede magisk tøv og tryllede ord ned i en papirspose.

- Når man lå der og syntes, at alt var surt, så kom de, og gjorde alting sjovere. De fik et smil frem på læberne, og deres humør smittede, fortæller Emma, der i dag er 24 år.

Under indlæggelsen fik mor Jette en idé. Hendes yngste datter Thea havde lige lært at knytte armbånd i fritidsklubben. Jette begyndte derfor selv at knytte armbånd, som hun solgte til fordel for Danske Hospitalsklovne i sygehusets kiosk og på børneambulatoriet. 

Jette og datteren Emma, der mødte hospitalsklovnene første gang i 2008 under Emmas sygdomsforløb.

12 års knytteri
Jettes mål var 10.000 kr. Hun knyttede og knyttede – og armbåndede var en stor succes. Med den store succes fulgte også flere udgifter til materialer til armbåndene, og siden 2011 har hun fået sponsoreret materialer af sin arbejdsplads Creative Company.

Salget af armbånd rundede i 2022 to millioner kroner.

- Når man selv har et barn, der har været indlagt og er blevet opereret mange gange, er det svært ikke at blive engageret i hospitalsklovnene, fortæller Jette.

Jette har tilføjet flere produkter til sortimentet, som støtter Danske Hospitalsklovne – blandt andet en løbe-t-shirt og små diy-kits med en klovn, ligesom hun også arrangerer Klovneløbet i Holstebro. Jette har venner og familie, som frivilligt hjælper til og bakker op om hendes mange projekter.

Alt dette for at være med til at sikre at andre børn og familier kan få samme glæde af hospitalsklovnene, som hun, Emma og hele familien selv oplevede i en meget svær periode.3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.