Jette har samlet 1 mio. kr. ind til Danske Hospitalsklovne

22/02/2017 - 12:38

Jette knytter dagligt armbånd til Danske Hospitalsklovne fra sit hjem i Holstebro. Al den tid bruger hun gerne helt frivilligt for hospitalsklovnene - og for sin datter Emma. Nu har Jettes store indsats sikret 1. mio. kr. til Danske Hospitalsklovnes arbejde. 

Her er Jettes historie. 

Den første svære tid
For 18 år siden stod Jette med en nyfødt pige i armene og talte med en læge, der fortalte at Emma kunne dø og at hun med garanti aldrig ville komme til at gå.
Emma har rygmarvsbrok. I fosteret skulle der ikke mere end en fedtklat til at røre ved rygmarven og dermed gøre hendes ben delvist lammet. Hun har siddet i kørestol halvdelen af sit liv på grund af den fedtklat. Emma har i sit korte liv været på sygehus over 300 gange, hvor hun både har været indlagt og blevet opereret adskillige gange.

Emma og hospitalsklovnene
Emma har gennem sit sygdomsforløb mødt mange af hospitalsklovnene, særligt er hun tæt med Petunia og Fru Ib. ”Når man ligger der og synes alt er surt, så kommer de, og gør alting sjovere. De er ikke kun for mindreårige børn, men også for større børn. Hospitalsklovnene gør bare det hele bedre. De får et smil frem på læberne, og deres humør smitter af” siger Emma.

Emma har stadig en æske med en lykkesten, hun har fået af hospitalsklovnene stående på sit værelse og hun mindes hvordan klovnene har har gjort at det hele var til at holde ud ved fx at klemme sig ind i små hospitalsskabe og kalde ”ergoterapeuter” for ”ergoterrorister”. Minderne får stadig familien til at le.

Indsamling til hospitalsklovnene
Jette har nu i seks år knyttet armbånd for Danske Hospitalsklovne. Materialerne får hun fra sin arbejdsgiver Creative Company – og nu har salget af armbåndene sikret 1. mio. kr. til Danske Hospitalsklovne. Armbåndene bliver praktisk talt revet væk fra vores webshop og til events.

”Vi er utrolig glade for den store interesse, der har været for armbåndene. Jette er en af vores uerstattelige frivillige, der gør en kæmpe indsats for foreningen. Det har betydet en meget stor forskel – og vi har år for år været i stand til at besøge flere og flere indlagte børn på landets børneafdelinger, bl.a. med hjælp af de penge som salg af armbåndene har indsamlet” siger direktør Kenneth Øhrberg.

I sit hjem i Holstebro skal Jette nu – på trods af Emmas forsatte sygdom – i gang med at knytte endnu flere armbånd. Alt dette for at være med til at sikre at andre børn og familier kan få samme glæde af hospitalsklovnene, som hun, Emma og hele familien selv oplevede i en meget svær periode. 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.