Jette knytter armbånd for hospitalsklovnene – og for sin datter Emma

19/05/2014 - 15:21

Jette knytter dagligt armbånd til Danske Hospitalsklovne fra sit hjem i Holstebro. Al den tid bruger hun gerne helt frivilligt for hospitalsklovnene - og for sin datter Emma.

Den første svære tid
For 16 år siden stod Jette med en nyfødt pige i armene og talte med en læge, der fortalte at Emma kunne dø og at hun med garanti aldrig ville komme til at gå.

Emma har rygmarvsbrok. I fosteret skulle der ikke mere end en fedtklat til at røre ved rygmarven og dermed gøre hendes ben delvist lammet. Hun har siddet i kørestol det halve af livet på grund af den fedtklat. Emma har i sit korte liv været på sygehus over 300 gange, hvor hun både har været indlagt og blevet opereret adskillige gange.

I isolation
Særligt én gang husker Jette tilbage på som særlig slem. ”Det er det tætteste man kan komme på at blive sindssyg”, husker Jette om indlæggelsen. Emma havde fået en stafylokokinfektion, så hun var lænket til sengen – og tilmed skulle hun i isolation på grund af smittefare. Der var kun få mennesker, der fik lov at kigge ind til hende; familien, sygepersonalet og hospitalsklovnene.

”Når man ligger der og synes at alt er surt, så kom de, og gjorde sygdommen sjovere. De var utrolig sjove. De var ikke kun for mindreårige børn, men også for voksne. Klovnene gør bare det hele bedre. De fik et smil frem på læberne, og deres humør smitter af” fortæller Emma.

Emma har stadig en æske med sten, hun har fået af hospitalsklovnene stående på sit værelse og hun mindes hvordan klovnene har forhindret sindsyge ved at gøre ting som at klemme sig ind i små hospitalsskabe og kalde ”ergoterapeuter” for ”ergoterrorister”. Minderne får stadig familien til at le.

I dag går Emma til kontrol 2 gange om året. Hun har ingen smerter. Hun kan gå, ride, cykle og det er ”ubeskriveligt fantastisk”, som familien siger.

Jette knytter armbånd og samler ind til hospitalsklovnene
Jette har nu i fire år knyttet armbånd for Danske Hospitalsklovne. Materialerne får hun fra sin arbejdsgiver Creative Company – og hun har indtil videre samlet omkring 200.000 kr. ind. Armbåndene har lige været vist på Danske Hospitalsklovnes facebookside, hvor de praktisk talt blev revet væk.

”Vi er utrolig glade for den store interesse, der har været for armbåndene. Jette er en af vores uerstattelige frivillige, der gør en kæmpe indsats for foreningen” siger direktør Kenneth Øhrberg.

I sit hjem i Holstebro skal Jette nu – på trods af en dårlig arm – i gang med at knytte endnu flere armbånd. Alt dette for at være med til at sikre at andre børn og familier kan få samme glæde af hospitalsklovnene, som hun, Emma og hele familien selv oplevede i en meget svær periode.

(Kilde: Dagbladet Holstebro-Struer 2012)3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.