H.K.H. Kronprinsesse Mary kom med stjernestøv og godnatmagi

Indlagte børn på Herlev Hospital fik en særlig stjernestund, da Kronprinsesse Mary besøgte dem før sengetid sammen med vores hospitalsklovne. For 11-årige Agnes bød aftenen på blomsteroverrækkelse og et gensyn med klovnevennerne fra utallige hospitalsbesøg.
 
Da mørket faldt på tirsdag aften, fik indlagte børn på Herlev Hospital en magisk aften, da Kronprinsesse Mary kom på aftenbesøg sammen med hospitalsklovnene. 
 
Vi besøger normalt indlagte børn i dagtimerne, men i november tager vi på godnatbesøg med tryllestøv, godnatsange og fabelagtige fortællinger. Denne aften fik vi royalt følgeskab af Kronprinsesse Mary, da vi først besøgte en familie på en sengestue, og efterfølgende læste Kronprinsessen et eventyr højt for en gruppe indlagte børn, som var samlet. 
 

For blomsterpigen Agnes kan humor være helende

11-årige Agnes var med fra start til slut. Hun bød Kronprinsessen velkommen foran hospitalets indgang og overrakte en blomsterbuket med klovnenæser.
 
Agnes er hjemmevant på hospitalets hvide gange, da hun ofte er indlagt på grund af sine medfødte sygdomme, cerebral parese og en sjælden form for epilepsi.
 
Agnes har kendt hospitalsklovnene, siden hun var helt lille, og vi har været en tryg hånd at holde i på sygdomsvejen. Agnes var stolt over opgaven som blomsterpige for Kronprinsessen:
 
- Sammen med min fysioterapeut på den skole, hvor jeg går, har jeg trænet at neje. Jeg var meget nervøs, men Kronprinsessen var sød og imødekommende. Det var også dejligt at se hospitalsklovnen Sally, som jeg ikke har set i seks år. Vi græd begge to, og jeg havde lavet en gave af perler til hende, fortæller Agnes.
 

Med godnatbesøgene vender hospitalsklovnene tingene på hovedet og inviterer børn, pårørende og personale med ind i en verden af fantasi, poesi og fortryllelse:

- I Danske Hospitalsklovne leder vi altid efter de små sprækker af lys, når vi møder børnene. Når livet ikke ligefrem er en leg, kan legen vise vej. Vi er glade og stolte over at have en kronprinsesse, som har øje for nogle af de mest udsatte børn i Danmark – og at hun denne aften var med og satte fokus på vores arbejde for netop disse børn, fortæller Tania Dethlefsen, direktør i Danske Hospitalsklovne.

Et unikt samarbejde mellem hospitalsklovne og fagpersonale

Louise Damgård Dohn er oversygeplejerske på Herlev Hospital og har samarbejdet med hospitalsklovnene i flere år. Hun oplever, at hospitalsklovnenes tilstedeværelse er unik og vigtig for de indlagte familier:
 
- Klovnene er med at skabe en bro til barnet. Det kan være, når der skal tages en blodprøve, lægges drop eller et plaster skal fjernes. Her skaber klovnene en alliance med barnet og understøtter samarbejdet om behandlingen, så det bliver nemmere for barnet at komme igennem en uvant situation. Og så kan klovnene generelt skabe et frirum for børnene, som er indlagt på hospitalet, og deres familier, fortæller Louise Damgård Dohn.

Godnatbesøg i hele landet

I år har vi lavet aftenbesøg for indlagte børn på hospitaler og i psykiatrien i: Aabenraa, Esbjerg, Gødstrup, Aarhus, Hjørring, Aalborg, Hammel, Viborg, Roskilde, Herlev, Slagelse, Nykøbing Falster, Holbæk og Bornholm. Vi kommer både på somatiske børneafdelinger og på psykiatriske dag- og døgnafsnit. Aftenbesøgene er et supplement til de vanlige dagsbesøg.
 
Vores aftenbesøg er kun muligt i kraft af donationer fra private og virksomheder. Derfor har vi startet en digital indsamlingskampagne, hvor der indsamles midler til besøgene.

Støt godnatbesøgene her

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.