Lægestriber til fordel for indlagte børn

09/07/2020 - 09:41

En satirisk kærlighedserklæring til det danske sundhedsvæsen. Sådan beskriver satiretegner Morten Ingemann sin nye bog Lægestriber, som udgives den 13. juli. De i alt 140 striber tager os med rundt i hospitalsverdenens afkroge og udgives til fordel for Danske Hospitalsklovnes arbejde for indlagte børn.

Coronakrisen har for alvor fået manges øjne op for vigtigheden af et godt og stabilt sundhedsvæsen. Det er også tilfældet for Morten Ingemann, nok bedst kendt for sine ca. 5000 Striber, som dagligt pryder Ekstra Bladet.

”Vi kan alle blive ramt af sygdom og ulykke, men det værste er nok, når det rammer vores børn. Og det er her, at sundhedspersonalet og Danske Hospitalsklovne utrætteligt kommer ind i billedet med et smil og en varm hånd at holde i, når livet på hospitalet går ondt,” fortæller Morten Ingemann.

Humor: medicin uden bivirkninger
Lægestriber udgives af Forlaget Zebra og sætter den velkendte dialog mellem læge og patient på spidsen med de mange sarkastiske og rablende striber. Intet emne er helligt. Vi kommer bl.a. med til gynækolog, blodprøvetagning, en tur i ambulancen og på fødegangen.

Samarbejdet med Danske Hospitalsklovne opstod, da Forlaget Zebra holdt redaktionsmøde og ønskede at donere et beløb pr. solgte bog til et godt formål. Mulighederne var mange – men da Danske Hospitalsklovne kom op, føltes det straks helt rigtigt i maven hos alle på Forlaget Zebra – og fra første møde var der bare en rigtig god kemi og forståelse for hinanden arbejde.

Hos Danske Hospitalsklovne er vi utrolig glade for samarbejdet om bogen og de 10 kr., som forlaget donerer for hvert solgte eksemplar. Direktør i Danske Hospitalsklovne, Kenneth Øhrberg, kan sagtens se paralleller mellem de populære, satiriske Striber og hospitalsklovnens dagligdag:

”Hospitalsklovnen bruger også humor som en vigtig brik i sit arbejde på landets børneafdelinger. Ligesom Striberne kan hospitalsklovnen vende de fleste situationer på hoved og optræde som en finurlig ven, som tør italesætte og give de svære oplevelser på hospitalet et positivt tvist. Samarbejdet kan forhåbentlig slå en streg under, at humor er den eneste medicin, helt uden bivirkninger”.

Du kan købe Lægestriber i boghandlere landet over fra den 13. juli - eller købe den online gennem Forlaget Zebras webshop3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.