Næsjonaldagen blev en stor succes

29/06/2015 - 11:40

Hver dag vækker hospitalsklovnene smil og glæde hos indlagte børn. På årets Næsjonaldag i fredags den 26. juni bad vi alle danskere gøre det samme; nemlig at tage den røde næse på og sprede smil og glæde omkring sig til familie, venner og kolleger.

Og det gjorde de.

”Vi er helt overvældet over den opbakning, danskerne har vist til vores nye Næsjonaldag. Det betyder enormt meget for synligheden omkring vores arbejde. Når dem, der kender os deler billeder med røde næse i deres netværk, spreder kendskabet sig til os som ringe i vandet", siger direktør Kenneth Øhrberg.

I løbet af hele Næsjonaldagen strømmede billederne ind fra hele landet af folk med røde næser og masser af smil og glæde. Og særligt mange valgte at tage næsen med på arbejde; alt fra politibetjente, overlæger, sygeplejersker, bibliotekarer, advokater og køkkendamer til skoleelever, nybagte studenter, håndværkere, taxachauffører, tatovører og buschauffører.  

Flere end 200 virksomheder nåede at bestille røde næser til Næsjonaldagen. Og de blev taget på i alle tænkelige situationer i løbet af arbejdsdagen. 

Flere børnehaver, skoler og gymnasier har delt billeder af klasser med røde næser på – og flere bibliotekarer tog næsen på og arrangerede bl.a. højtlæsning eller skattejagt for de mindre børn.

De sociale medier var dagen lang fuld af glade selfie billeder med røde næser; på arbejdet i forskellige uniformer og situationer, hjemme i stuen, i haven, til studentergildet eller til dimissionsfesten. Nogle valgte endda at tage den røde næse med på ferie og dele smilet fra liggestolen på stranden.

Over 1.500 har delt deres billede fra Næsonaldagen på Instagram med #givditsmilviderere og på Facebook. 

Flere frivillige valgte på eget initiativ at bruge Næsjonaldagen på at dele næser ud i deres lokale by eller i børnenes institutioner  – og dermed sætte fokus på hospitalsklovnene arbejde.

Vores egne to hospitalsklovne Flip og Nienke var selv ude i Indre København med cykelladvognen fuld af røde næser og masser af smil. De fik et væld at smil retur på ruten – indtil cyklen dog måtte melde pas med et punkteret dæk :-)

Af hjertet tak til alle jer, der var med til at gøre Næsjonaldagen til en succes. Vi håber meget at I har lyst til at være med næste år – og være med til at sprede smil og glæde i hele Danmark endnu engang. 

Se alle de skønne billeder på Instagram med #givditsmilvidere her og på Facebook her.

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.