Opdatering vedrørende coronavirus

27/03/2020 - 10:55

Opdatering 24. juni 2020:
De seneste måneder har været en svær tid med usikkerhed, tvivl og mange tanker. Den 10. marts indstillede vi alle besøg pga. Covid-19 og hjemsendte efterfølgende størstedelen af hospitalsklovnene og en del af vores sekretariat på lønkompensation fra staten.

Samfundet er langsomt ved at åbne igen, og vores hospitalsklovne er så småt på vej tilbage til de indlagte børn på landets hospitaler, i børne/ungepsykiatrien og på de øvrige behandlingssteder, vi besøger.

Fra uge 26 (mandag den 22. juni) er vi fysisk tilbage på 17 besøgssteder, mens vi besøger indlagte børn gennem vinduerne 3 steder. Situationen ændrer sig dag for dag, uge for uge.

Alle hospitalsklovne og sekretariatsmedarbejdere er tilbage i arbejdstøjet, og vi har som forening besluttet at returnere lønkompensationen til den danske stat. Vi vurderer, at vi godt kan klare os uden, og at tilbagebetalingen sker, så det ikke går ud over vores arbejde for indlagte børn.

Vi møder heldigvis enorm opbakning til vores sag og sender en stor tak til de danskere, fonde og virksomheder, som har støttet vores arbejde i denne tid. Det har betydet, at vi stadig kan være der for de indlagte børn – også ad nye digitale veje. Vi glæder os til at være tilbage for fuld styrke igen på alle besøgssteder i landet.

_________

I Danske Hospitalsklovne har vi fra den 10. marts indstillet hospitalsklovnenes besøg på landets børneafdelinger, i børne/ungepsykiatrien og på de øvrige behandlingssteder, vi besøger.

Som forening gør vi vores til at mindske smittespredningen af coronavirus i den kommende tid, så vi på den måde er med til at passe på samfundets syge og svage.

Selvom vi ikke kan være fysisk sammen, vil vi fortsat være der for de indlagte børn og sprede glæde, adspredelse og smil i en tid, hvor de i langt højere grad end normalt er isoleret fra omverdenen. De skal have en tryg (virtuel) hånd at holde i under deres sygdomsforløb.

Vi arbejder derfor nu på at få vores klovnemagi ud ad nye digitale veje. Vi har bl.a. iværksat:

  • Klovnekanalen: små daglige videoer på de sociale medier, hvor børnene kan få en pause med hospitalsklovnene, som tryller, synger, laver tricks osv.
     
  • Facebook Live sessioner: hospitalsklovnene sender live på Facebook, hvor børnene (og deres familier) kan chatte, lave historier, danse og komme med ønsker og idéer til klovnene. Her er der mulighed for interaktion.
     
  • Klovnehistorier: hospitalsklovnene fortæller et eventyr i et klovneunivers, som gør det ekstra sjovt. Børnene får her en særlig og nærende lille stund, hvor de kan slappe af og lytte til historier og samtidig blive underholdt af en af deres yndlingsklovne. Disse udkommer også på de sociale medier.

 

Du kan se og følge de digitale tiltag på Danske Hospitalsklovnes Facebook-side, Instagram og YouTube.

Takket være en af hjælpepakkerne fra regeringen og Folketingets partier, som skal holde hånden under dansk økonomi, sender vi størstedelen af vores hospitalsklovne og en del af vores sekretariat hjem med lønkompensation frem til den 9. juni.

Målet er, at Danske Hospitalsklovne kommer ud af corona-krisen med fuld styrke, så vi kan blive ved med at skabe glæde for indlagte børn på hospitalerne samt i børne-/unge psykiatrien.

I mellemtiden er vi en mindre gruppe af hospitalsklovne og sekretariatsmedarbejdere, som knokler på med at søsætte alle de idéer, vi får, til at sprede klovnemagi ad nye digitale veje.

Vi udvikler løbende på vores digitale indhold, og denne erfaring med vores virtuelle tilstedeværelse vil forhåbentlig – når Danmark åbner op igen – komme mange børn på landets hospitaler og i børne/unge psykiatrien til gode.

Vi glæder os til forhåbentlig snart at kunne besøge de indlagte børn og deres familier igen.3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.