Overskud fra bogsalg går til Danske Hospitalsklovne

19/11/2018 - 12:27

Annie Dunch, der arbejder som frivillig patientstøtte på akutafdelingen på Gentofte Sygehus, har skrevet en samtalebog om at leve med en kronisk sygdom. Overskuddet fra salget af bogen har hun valgt at donere til Danske Hospitalsklovne.

I bogen fortæller ni forskellige kvinder og mænd i alderen 28-66 år hver deres historie om glæde og begejstring i livet – på trods af deres uhelbredelige diagnoser. Forfatteren har interviewet de ni personer om alt fra kærlighed til handicapsport og fra dødsangst til kunsten at leve i nuet.

- Idéen til bogen fik jeg for nogle år tilbage. Jeg var blevet lidt træt af at høre folk brokke sig. Det er vi kvinder især gode til, synes jeg. Men når jeg er ude som frivillig blandt meget syge mennesker, oplever jeg meget sjældent, at folk brokker sig. Selvom det jo burde være dem, der beklager sig mest, mener Annie Dunch, som nogen måske kender som kvinden bag skranken i kjolebutikken Madam Dunk.

Forældre som målgruppe

Forfatteren blev så overvældet over alle de positive, sjove og rørende historier fra de uhelbredeligt syge mennesker, at samtalerne nu er blevet til en bog. 

Hun håber især, at forældre til kronisk syge børn vil tage bogen til sig. Og at de ved at læse bogen får en tro på, at det er muligt at leve et godt liv – på trods af en hverdag med sygdom og mange hospitalsindlæggelser.

At overskuddet fra salget af bogen går til Danske Hospitalsklovne har lige siden bogens spæde begyndelse været vigtigt for forfatteren:

- Det blev hurtigt meget tydeligt for mig, at jeg ikke vil tjene penge på bogen. Det er jo meget syge mennesker, jeg har talt med. Derfor skal pengene fra bogen gå til dem, der til dagligt arbejder med syge børn og deres familier: nemlig hospitalsklovnene.

Her hos Danske Hospitalsklovne er vi meget taknemmelige for støtten fra Annie Dunch og hele holdet bag bogen. Vores arbejde er kun muligt med støtte udefra, og på denne måde får vi mulighed for at nå ud til endnu flere indlagte børn og deres familie.

Du kan læse mere om bogen og bestille den her.3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.