Petunia og Trudi tryllebinder indespærret 1-årig dreng

07/07/2014 - 17:44

Onsdag eftermiddag i sidste uge blev et par hospitalsklovne dagens helt store helte for en mor og hendes lille dreng.

Drengen - på omkring et år - sad på sit barnesæde og var spærret alene inde i en bil på parkeringspladsen ved Aarhus Universitetshospital på Nørrebrogade, da bilen var gået i baglås.

Her var to personer i gang med at få døren til bilen op, så den lille dreng kunne komme ud til sin mor.

Det så Pia Crone Madsen, da hun gik forbi på parkeringspladsen, og hurtigt kom hun i tanke om, at hun lige havde set et par af hospitalsklovnene.

- Jeg løber resolut ind på børneafdelingen og henter klovnene. Sammen løber vi ud til bilen. Nu gør hospitalsklovnerne så det, de er allerbedst til. De underholder den lille dreng gennem bilruden, siger Pia Crone Madsen til hospitalets hjemmeside.

På den måde bliver den lille drengs gråd hurtigt vendt til grin.

Klukker af grin
- Inden længe klukker den lille fyr af grin og forsøger at fange de dyr, som klovnerne holder op mod ruden, mens de laver dukkespil, puster sæbebobler, synger, laver grimasser og spas, fortæller Pia Crone Madsen.

Det fik både moderen og de to hjælpende personer til at smile og gøre situationen lidt lettere.

Drengen var låst inde i bilen i over en time, før et familiemedlem i bil fra Horsens ankom til parkeringspladsen med en ekstra bilnøgle.

Men selv om drengens moder stod med åbne arme og ventede, da døren blev lukket op, så var det de to klovne, som drengen satte kurs mod. Han løb direkte over til hospitalsklovnene, som havde været med til at vende denne ubehagelige situation til leg.

- Hurra for vores dejlige og sjove klovne, som brugte al den tid, der skulle til for at få den lille familie igennem den skrækkelige oplevelse, det var at blive låst inde. Hurra for P-vagten, der lod bøder være bøder og kæmpede med låsen i bilen, siger Pia Crone Madsen.

Kilde: TV2 / Østjylland3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.