Søskende sælger bamser for at takke Danske Hospitalsklovne

21/08/2014 - 11:57

To søskende - 11-årige Josephine og 7-årige Christian Løvbjerg Jensen -  var på pletten, da Vorbasse marked slog dørene op den 17-19 juli. I månederne forinden havde de brugt masser af tid og kræfter på at samle bamser ind fra nær og fjern; fra klassekammerater, venner og bekendte som skulle sælges. I alt 7.873 kr. blev det til. Men pengene skulle de ikke bruge selv. De to søskende ville på vegne af hele deres familie gerne takke og dermed donere indtægten til Danske Hospitalsklovne. Familien har i en længere periode haft sygdom tæt inde på livet, da deres søster Maja blev ramt af kræft. Maja og familien fik på trods af omstændighederne mange positive oplevelser med hospitalsklovnene.

Hospitalsklovnen spreder smil og glæde

"Når man kommer på sygehuset med sit barn, sker der rigtig mange ting og det kan til tider virke skræmmende med alle de fremmede mennesker i hvide kitler... selv for os som forældre. Så er det jo fantastisk at klovnene kan være der til at sprede smil og glæde blandt vores børn" fortæller Hanne Løvbjerg Jensen.

Josephine og Christian ville gøre en ekstraordinær indsats for at samle ind, da de også har set hvor meget glæde hospitalsklovnene giver de syge børn. Mens deres søster Maja var indlagt var det nemlig primært hospitalsklovnene, særligt Pablo, der  kunne vende de triste og trælse dage til smil og latter.

Oplevelserne med klovnene vil blive husket i lang tid

På markedspladsen var der mange familier, der selv havde oplevet hospitalsklovnene. "Når snakken faldt på klovnene kunne jeg se hvordan øjnene lyste på børnene og straks var der et smil på læben" fortæller Hanne og fortsætter "De oplevelser børn har med klovnene, når man enten har et kortere eller længere forløb på børneafdelingerne rundt omkring på landets sygehuse, er nogle der vil blive husket i lang tid - også efter et endt sygdomsforløb".

Familien har med deres historie og donation ønsket at sige tak for det arbejde hospitalsklovnene gør og særligt den forskel de gjorde for deres søster og datter Maja i hendes sygdomsforløb.

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.