Spillede golf i 24 timer for at støtte indlagte børn

27/08/2021 - 07:21

For mange kan tanken om at holde sig vågen i 24 timer virke uoverskuelig, men når formålet er at samle penge ind til Danske Hospitalsklovne, kan søvn godt vente. Det mener Jesper Pihl, som stod i spidsen for døgnturneringen og en række andre velgørenhedsarrangementer på Bornholm. Håbet var at indsamle 50.000 kroner, men det blev til langt mere end det.

Når man har 24 timer at spille golf i, kan man nå rigtig mange slag. Det fandt arrangør af Charity Golf Bornholm, Jesper Pihl, og de fem andre deltagere ud af.

- Det var en ret speciel oplevelse, det er jo ikke noget, man gør til daglig. Det var hårdt og sjovt, og jeg var egentlig ikke så træt, som jeg havde regnet med, siger Jesper Pihl, som ejer Golfkompagniet.

De seks glade golfspillere, som spillede i 24 timer. Jesper Pihl er nummer tre fra venstre. 

Natgolf 

Formålet var at samle penge ind til Danske Hospitalsklovnes arbejde for indlagte børn.

- Vi har valgt at støtte hospitalsklovnene, da vi synes, at deres arbejde for børnene og deres familier er meget betydningsfuldt. Deres evne til at skabe smil og godt humør er ekstremt vigtig i en for alle svær tid på hospitalet, fortæller han.

Deltagerne skulle blandt andet putte penge i indsamlingskassen alt efter hvor mange slag, de brugte, og hvor mange huller, de spillede.

I løbet af de 24 timer nåede spillerne selvfølgelig også at runde natten.

- Vi spillede med golfbolde med lys og diverse ting til at lyse banen op. Det var en noget anderledes måde at spille på, men det var et fedt afbræk, fortæller han.

Boldene indhold LED-lys om natten og banen var oplyst af LED-sticks, så det nærmest lignede en landingsbane. 

Checken blev meget større end forventet

I en uge holdt Jesper Pihl velgørenhedsarrangementer til fordel for Danske Hospitalsklovne, hvor håndboldspiller Mikkel Hansens trøje blandt andet blev solgt på auktion, og der blev holdt velgørenhedsmiddag med komiker og skuespiller Anders Bircow, som blandt andet er kendt fra Linie 3.

Da indsamlingen skulle afleveres til hospitalsklovnene Bip og Plys, var det en meget tilfreds arrangør. Han kunne nemlig overrække en check på 109.612 kroner, og det var noget mere end de 50.000, han havde håbet på.

- Det var en rigtig god dag, da vi kunne give pengene til hospitalsklovnene, de blev vildt glade, og jeg har fået blod på tanden til at lave nogle flere arrangementer, fortæller han.

Der står 107.260, 62 på checken, men det blev til mere end det, for da slutbeløbet blev gjort op, modtog Danske Hospitalsklovne 109.612 kroner. 

 

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.