Nu kan du starte din egen indsamling på Facebook

Det er nu muligt at støtte vores arbejde for indlagte børn ved at lave en indsamling på Facebook. Det seneste års tid har Facebook Fundraisers, som det kaldes af Facebook selv, ikke været en mulighed i Danmark. Derfor er det en stor glæde for os, at man igen kan lave en Facebook-indsamling til fordel for vores arbejde på landets børneafdelinger.

En af dem, der allerede har oprettet en Facebook-indsamling til fordel for vores arbejde, er Sofie Hansen, som selv har mødt hospitalsklovnene i forbindelse med sin søns sygdomsforløb. Et forløb, som har givet familien en del besøg og overnatninger på sygehuset:

- Det var ikke svært at vælge, hvem donationen skulle gå til. Jeres arbejde er så vigtigt og givende for børn og deres familier. Jeg håber, I for evigt vil fortsætte, fortæller Sofie, der er mor til William med astmatisk bronkitis.

- Som forældre til et barn, der ofte er på sygehuset, ved jeg hvilken glæde, I spreder. I giver børnene en fornyet energi. Det er så vigtigt, og som forældre går det lige i hjertet. Det betyder alverden at se ens barn så glad, når man står i en svær situation. Alle børn på sygehusene fortjener et besøg af en hospitalsklovn, så derfor støtter jeg jer, afslutter Sofie.

William og hans far på Odense Universitetshospital

Sofie har oprettet indsamlingen i forbindelse med sin fødselsdag og har bidraget med 700 kr. til vores arbejde.

Udover Sofie, har Sanne Rousau også valgt at lave en indsamling til fordel for vores arbejde ude på børneafdelingerne. Sanne har oplevet hospitalsklovnene sprede glæde gennem sit eget arbejde som lægesekretær på Børne-og Ungeafdelingen på Kolding Sygehus:

- Jeg har siddet i skranken, i børneambulatoriet og observeret, hvordan utrygge og nervøse børn har fundet et smil frem og har smidt genertheden og turde være barn, når en hospitalsklovn med truthorn eller andet nærmede sig. Jeg har set i de børns øjne, hvordan barndommens ubekymrethed pludselig tog over i stedet for at være usikker på forestående møde med en læge eller sygeplejerske, fortæller Sanne og fortsætter:

- Jeg har hørt og set, hvordan smil og grin har overtaget på sengeafdelingen, når klovnene er kommet på besøg. Hvordan indlagte børn fra deres stuer stimler frem for at se og høre, hvad der laves af fis og ballade. Hvordan blodprøvetagningen går lettere, når en rød næse og nogle milde øjne kigger med, holder i hånd og puster sæbebobler. 

Netop de øjeblikke, som Sanne mindes fra sit eget arbejde, er grunden til, at hun har valgt at oprette sin egen indsamling. Hun fortæller også, at hospitalsklovnene ikke kun er en glæde for børnene, men også for hende selv og de andre ansatte på afdelingen:

- Vi andre (ansatte) på afdelingen har jo også eventyrlig svært ved at holde smilet tilbage, når der kommer en rød næse forbi, afslutter Sanne. 

Sanne og hospitalsklovnene på Kolding Sygehus 

Sanne lavede indsamlingen i forbindelse med sin fødselsdag og har samlet 1300 kr. ind i sit netværk. 

Vil du også være med til at gøre en forskel for indlagte børn?

Gør som Sofie og Sanne, og lav din egen indsamling på Facebook. Du bestemmer helt selv anledningen til din indsamling. Om det er i forbindelse med din fødselsdag, jubilæum, pension, konfirmation eller bare fordi... Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Inden du opretter din Facebook indsamling, kan du med fordel finde inspiration i vores gode råd til din indsamling

Held og lykke med din indsamling! 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.