Virksomhed klar til tredje Klovneløb

08/02/2021 - 09:20

NIRAS er Danmarks største sygehusrådgiver, når der skal bygges nyt og renoveres, og så er virksomheden snart - for tredje gang - vært ved et Klovneløb.

Som rådgiver på det tunge område, syntes virksomheden, at det var oplagt også at bidrage til de bløde værdier i hospitalsbygningerne.

- Vi havde i forvejen en god relation til hospitalsklovnen Victor på Hillerød Hospital i og med, at NIRAS i samarbejde med Firmaidræt Hillerød tidligere har dyrket motion og i den forbindelse samlet penge ind til det gode hospitalsklovne-arbejde på børneafdelingen på Hillerød Hospital. Og så ved vi, hvor svært det er for børneafdelingerne at få deres budgetter til at slå til. Så alt i alt havde vi mange gode bevæggrunde,” fortæller Susanne Junge, der er kommunikationspartner i NIRAS.

Der er præcis én kilometer hele vejen rundt om NIRAS domicil i udkanten af Allerød, og der er ikke befærdet omkring bygningen, så det har været nemt for virksomheden at afmærke en brugbar rute.

- Det var oplagt at holde løbet her hos os, for vi var ikke nødsaget til at spærre en hel masse af, og folk med små børn behøvede ikke være bange for, at deres børn stak af, for vi har det hele for os selv,” fortæller Susanne Junge.

NIRAS kender hospitalsklovnen Victor fra Nordsjællands Hospital, Hillerød. 

Deltager uanset hvad 

NIRAS har afholdt Klovneløb to gange før, til stor glæde for medarbejdere, deres børn, og for folk i Allerød. Første gang, i 2018, var der 100 tilmeldte, og året efter var der 200.

Klovneløbet blev aflyst sidste år på grund af Corona, men virksomheden bortauktionerede frugt og slik, som deltagerne skulle have haft, så på den måde blev der alligevel samlet lidt ind til den gode sag.

Og selv hvis der i år heller ikke skulle blive mulighed for at afholde et løb, hvor alle mødes fysisk, har NIRAS en plan:

- Vi har fået indrettet et lille studie her hos os, hvor Victor vil kunne stå og lave opvarmning, og så kan folk følge med på deres computer, telefon eller tablet derhjemme. Herefter kan man så løb eller gå, og bagefter kan vi alle mødes igen online og fejre det,” fortæller hun.

- Vi er alle blevet klogere siden sidste år, så i stedet for bare at aflyse, har vi fundet på dette her, og det skal også nok blive sjovt, selvom det aller sjoveste selvfølgelig vil være at mødes. Men vi håber på, at der uanset hvad, er rigtig mange, som trænger til at røre sig og få nogle store smil på læben i år!” siger hun.

Mangler der et løb i din by?
Synes du, at der mangler et Klovneløb i lige netop din by, og har du mod på at stå for det, hører vi meget gerne fra dig. Skriv til Karsten Bjerring på karsten@danskehospitalsklovne.dk, hvis du vil vide mere. Man kan både arrangere løb som privatperson, som forening eller som virksomhed. Som arrangør kommer du til at opleve et familieløb, hvor der er plads til alle, der kan kravle, gå, rulle eller løbe. Det handler ikke om at være hurtigst, men om at få en hyggelig og sjov dag, og samtidig støtte et godt formål.

Klovneløb skaber dejlige minder og et fællesskab, som vi har ekstra meget brug for i denne tid, så vi håber, du har lyst til at være arrangør. Sammen er vi stærkere.

Tilmeldingsfrist er torsdag den 25. februar.

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.