Se filmen Klovn for Livet

En gribende dokumentarfilm om en hospitalsklovn, en dreng, en elektrisk guitar, magi - og kræft. En historie om at være helt alene, og at have nogen at være alene sammen med.

"Sjældent lader jeg mig bevæge, når jeg skal anmelde film, men her er undtagelsen. Denne lille film på kun 50 minutter stjal en lille tåre fra mit øje (...) Klovn for livet er en vedkommende og utroligt flot fotograferet film, der arbejder i børnehøjde" Dagbladet Arbejderen, Steen Flemming Jørgensen.

Download eller køb filmen som DVD

Filmen er instrueret af Ida Grøn og produceret af Signe Byrge Sørensen og Anne Köhncke, Final Cut for Real Aps.

Du kan se filmen på www.filmstriben.dk eller købe den som DVD gennem vores webshop hos www.lirumlarumleg.dk og støt vores arbejde.

Nærvær, humor og leg

Gennem latter og tårer følger vi udviklingen af et ekstraordinært forhold mellem hospitalsklovnen Angus (Ewan MacKinnon) og den alvorligt kræftsyge dreng Tobias. Vi oplever en sjælden og unik adgang til Skejby Sygehus’ børnekræftafdeling og hospitalsklovnens arbejde, når vi følger Angus’ gennem næsten 2 år.

Her møder Angus 6-årige Tobias på hans første indlæggelsesdag, og et forhold båret af nærvær, humor og leg udvikles. Det bliver særdeles betydningsfuldt for både barn og hospitalsklovn i den lange kamp mod kræft.

Tobias er en glad, nysgerrig og karismatisk dreng fra Aalborg, som er ramt af en meget hård kræftsygdom, neuroblastom. Selvom 80% af kræftsyge børn overlever i dag, giver Tobias’ kræftsygdom ham kun en overlevelseschance på ca. 30%. Det er vigtigt, at Tobias bevarer glæde og kampgejst gennem det lange smertefulde behandlingsforløb. Hvis man har adgang til glæde og latter kan helbredelsen påvirkes i gunstig retning.3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.