Trudi

Hvor bor du?

Jeg bor derhjemme sammen med mig selv og min fisk og min kat. Min fisk hedder Fisk og min kat hedder Kat. Når jeg er hjemme, går jeg ture med min fisk, løber hurtigt med min kat og sejler rundt og rundt i min båd. Og så øver jeg mig i at lave skumfidusfrikadeller. De er meget svære at lave, men det er dem, jeg bedst kan lide at spise. Nogen gange går jeg også i skole, men jeg kommer mest i frikvartererne.  

Kan du trylle?

Jeg er slet ikke særligt dygtig til at trylle. Men det er børnene. De børn, der har haft trylleplaster på, er magiske og rigtig dygtige til at trylle. 

Hvad leger du sammen med børnene på hospitalet?

Det bedste, jeg ved, er at lege med børnene og lave ballade sammen med dem. Nogle gange får vi lægen til at sidde på en pruttepude. Det er bare rigtig sjovt.Vi kører også tit racerløb med en kørestol. Og når børnene er blevet repareret på værkstedet af lægerne, holder vi en lille fest med balloner og flag og alle de is, vi kan spise. Jeg ved nemlig, hvor de gemmer isene. 

Hvordan har du det, når du skal have taget en blodprøve?

Det kan jeg ikke ret godt lide. Heldigvis har jeg en bandepose, og når man skal stikkes, må man sige alle de slemmeste bandeord ned i posen. Det slemmeste bandeord, jeg kan, er prutkanon.Børnene og jeg har fundet ud af, at det hjælper at bande eller lege imens. Jeg synes bare, det er mega sejt, at det tør det. Men de er også prutfessionelle til det. 

Er det rigtig, at børnene ikke behøver rydde op på deres værelser, når de er syge?

Ja, det er helt rigtigt. Faktisk kan jeg skrive en recept til dem. En recept er sådan en seddel, hvor der står alt det, man ikke kan tåle. Og så skriver jeg, at børnene ikke kan tåle at lave lektier, rydde op på værelset eller hjælpe med at vaske op. Og så står der også, at de skal have deres livretter hver dag. 

Hvad vil du sige til de børn, der ikke har mødt dig endnu?

Jeg vil gerne sige, at jeg er med på at lave noget ballade. Det kan de godt regne med. Men jeg vil også rigtig gerne bare hygge eller fortælle gode historier. Og de kan også regne med, at de får en lykkesten. Alle de børn, der har brug for held og tillykke, kan bruge en lykkesten. Og den hjælper også, hvis man er nervøs inden i sig selv. 

Må børnene gerne komme og besøge dig igen, efter de er blevet raske?

De må altid komme, når jeg er der. Og de må komme så tit, de har lyst. Jeg får nærmest sommerfugle i hele maven, når de kommer og besøger mig. Det er rigtig dejligt. 

Her møder du Trudi

Hospitalsklovnen Trudi besøger børnene på Aarhus Universitetshospital, Aarhus, Aarhus Universitetshospital, Skejby, BUC Viborg og BUC Risskov. 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.