Om hospitalsklovne-uddannelsen

Vores hospitalsklovneuddannelse tager halvandet år og er bygget op som en mesterlæreruddannelse med uddannelsesmoduler, workshops og praktik på hospitaler og institutioner. 

Vi ved endnu ikke, hvornår vi åbner op for optag på uddannelsen igen - men vi lover at kommunikere det ud på vores kommunikationskanaler, når vi ved mere. 

Seneste hold på hospitalsklovneuddannelsen - hold 10

I starten af 2019 fandt og satte vi hold 10 på hospitalsklovneuddannelsen, efter flere måneders rekruttering og optagelsesproces. Det blev til et hold af 9 dygtige og søde mennesker, der er blevet færdiguddannet hospitalsklovne i år, 2021 (deres forløb er forlænget et halvt år pga. coronasituationen), så vi har 61 hospitalsklovne i dag.

På siden her finder du en masse information samt links til andre informative sider, som alle kan uddybe, hvad uddannelsen til og hverdagen som hospitalsklovn byder på. Nederst på siden er en pdf med uddannelsesplanen, som beskriver de enkelte elementer i uddannelsen nærmere.

Her kan du se Karina fortælle om uddannelsen og optagelsesprocessen.

En mesterlæreuddannelse

Under hele uddannelsen har hospitalsklovnelærlingen 2 mestre, som har til opgave at støtte og guide lærlingen - især under praktikken. Grundtræningen består af 5 uddannelsesmoduler, og pensum spænder bredt fra emner som artistiske aspekter og værktøjer, hygiejne-kursus og udviklingspsykologi, til dagligdagen og arbejdsgangen på et hospital. Underviserne er nøje udvalgte og kommer fra hele verden. Hospitalsklovnelærlinge deltager desuden i efteruddannelse, modtager coaching, gruppesupervision og regionsmøder med alle de erfarne hospitalsklovne under uddannelsen.

Uddannelsens elementer - hvad indeholder uddannelsen?

 • 32 undervisningsdage, fordelt på: 19 dages træning på 5 internatmoduler/4 MU-dage (træningsdage for mestre & lærlinge forud for de to praktikperioder)/9 U-dage (uddannelsesdage)
 • 75 dages praktik (praktikken er honoreret)
 • Individuel supervision
 • Løbende evalueringssamtaler
 • 4 coachingbesøg
 • 6 regionsmøder med gruppesupervision
 • 4 efteruddannelseskurser med erfarne hospitalsklovne
 • Deltagelse i 3 klovneløb

 

Hvem leder vi efter, når vi rekrutterer?

Det kræver fantasi, humor og komisk talent at arbejde som hospitalsklovn, men i endnu højere grad opmærksomhed og indlevelse i barnets situation. Og det er ikke bare noget, man har. Som hospitalsklovnelærling skal du være villig til at arbejde med selvudvikling og have tålmodighed til at lade processen virke. Du skal besidde åbenhed og have lyst til at udvikle dig artistisk og personligt.

Generelt leder vi efter personer i alderen 20 - 65 år, med stærke empatiske evner, der kan observere og evaluere nye situationer med modenhed og tålmodighed. Primært leder vi efter personer, der har artistisk baggrund. Du skal være vant til at bruge improvisation og humor i din hverdag. Måske er du skuespiller, cirkusklovn eller kunstner, tryllekunstner, komiker eller lignende.

Vi er altid åbne for usædvanlige, unikke og overraskende personer, som ikke nødvendigvis arbejder indenfor det artistiske fag, men som på andre måder har udviklet autenticitet. 

Her kan du læse svarene på nogle af de spørgsmål vi ofte bliver stillet

Se en video om uddannelsen

Du kan se flere videoer om uddannelsen her.

Alt det med småt: Prisen for at deltage på uddannelsen er kr. 25.000 og deltagere på uddannelsen forventes at deltage i alle uddannelsens elementer. Ligesom med de fleste andre uddannelser er der ingen garanti for, at man dimitterer.

Du kan også tilmelde dig vores mailliste, via denne side, så holder vi dig opdateret, så snart der er nyt om hospitalsklovneuddannelsen.

Herunder finder du en pdf med Uddannelsesplanen inkl. vigtige datoer. Du skal blot trykke på linket, så åbner den.
 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

 1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
 2. Hjælp os med at nå flere.
 3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.