Danske Hospitalsklovne i verden.

Danske Hospitalsklovne er medlem af det europæiske forbund EFHCO, der i dag omfatter 22 hospitalsklovneorganisationer. Vi er desuden medlem af ISOBRO – indsamlingsorganisationernes brancheorganisation.

EFHCO

Danske Hospitalsklovne er medlem af det europæiske forbund EFHCO (European Federation of Healthcare Clown Organizations). Forbundets formål er at udvikle og understøtte professionelle hospitalsklovnes arbejde på et europæisk plan. EFHCO har eksisteret siden 2011 og omfatter i dag 22 hospitalsklovneorganisationer.

Medlemskabet i EFHCO betyder, at vi er en international anerkendt hospitalsklovneorganisation, der lever op til den højeste standard for professionelle hospitalsklovne.

I Danske Hospitalsklovne er vi stolte af at være en del af EFCHO. Det er meget vigtigt for os, at vores hospitalsklovne er internationalt certificeret for at sikre kvaliteten i vores arbejde.

EFHCO logo. European Federation of Healthcare Clown Organizations
ISOBRO Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation logo

ISOBRO

Danske Hospitalsklovne er medlem af brancheforeningen ISOBRO. Vores regnskabsrutiner og etiske retningslinjer følger ISOBROs anbefalinger.

ISOBRO – indsamlingsorganisationernes brancheorganisation – er en sammenslutning af indsamlingsorganisationer, der alle er godkendt efter ligningslovens § 8a.

Fakta om Danske Hospitalsklovne

  • 69 uddannede hospitalsklovne
    Alle hospitalsklovne har en 1,5-årig uddannelse og modtager løbende efteruddannelse.
  • 9.700 planlagte klovnevagter
    I 2023 har vi 9.700 planlagte klovnevagter, hvor vi besøger syge og sårbare børn: på hospitaler, børnehospice, børne- og ungdomspsykiatriske afsnit, specialskoler, aflastningsinstitutioner og bosteder.
  • 20 år med næsen i sporet
    Danske Hospitalsklovne blev stiftet i 2003 for at sikre en faglig og grundig hospitalsklovneuddannelse og udarbejdelse af klare standarder for hospitalsklovnefaget.

Læs også