Hospitalsklovnene viser Rumle vej i mørket: Som tak arrangerer familien Klovneløb

Indlæggelser og skiftende personale er dagligdagen for lille Rumle og hans familie, men midt i alvoren finder de fire et lille legende klovneunivers, hvor alvoren ikke kan trænge ind – nu vil familien give tilbage ved at afholde Klovneløb.

– Man higer efter lyspunkter, stabilitet og glæde, når man er indlagt– og netop her, åbner der sig en klovneverden, som hjælper os som familie, fortæller Mikkel Willerslev, der er far til Rumle.

Overgivelse til hospitalsklovnenes fantasifulde univers

Da Rumle bliver født, var der ikke den almindelige barnegråd, tværtimod blev hospitalsstuen hurtigt fyldt med læger og sygeplejersker, da Rumle var rigtig dårlig. Rumle blev født med et alt for stort hoved, da alt blodet var samlet der. Det har efterfølgende givet ham epilepsi, cerebral parese og sygdommen CVI, der er en hjernebetinget synssygdom.

Men mod alles forventning trives 3-årige Rumle, og selvom hans og familiens liv stadig består af hospitalsbesøg hver måned, så prøver de sammen at få det bedste ud af besøgene. Når familien skal afsted, har de altid styr på, hvem af hospitalsklovnene der er på vagt – det er noget af en begivenhed i familien.

Hospitalsklovnene har ikke blot spillet en stor rolle for Rumle, men for hele familiens tilstedeværelse på hospitalet og deres blik på nuet, fortæller Mikkel:

– Det har været svært som voksen at overgive sig til det legende univers, som oftest er for børn. Men det har virkelig været med til, at vores familie og vores datter har kunne ånde ud midt i alle alvorlighederne.

Derfor er det også selvskrevet for familien, at de igen i år skal arrangere Klovneløb i Ribe, så byen kan samles til en stor familiedag, hvor grin og røde næser går hånd i hånd.

Hospitalsklovnen Boing med Rumle, som har fået en lille klovnenæse på næsen

Det har været svært som voksen at overgive sig til det legende univers, som oftest er for børn. Men det har virkelig været med til, at vores familie og vores datter har kunne ånde ud midt i alle alvorlighederne.

Mikkel, Rumles far

Hospitalsklovnen Liva med Rumle i armene

Vi vil så gerne give tilbage til hospitalsklovnene

Familiefaren Mikkel vil sammen med familien hjælpe andre, da det giver dem energi, og det kan være svært at forstå, hvor de selv finder energien fra midt i indlæggelser, undersøgelser og kontrol af deres lille søn, men det har Mikkel et bud på:

– Det med at sætte sig selv til side er en vigtig dimension i vores familie. Hvis vi kan være foregangsmennesker ved at samle ind til en god sag, så vil vi meget gerne det.

Derfor er familien også i gang med at planlægge sensommerens Klovneløb sammen med gode venner og lokale i byen.

Sidste år skabte Mikkel og hans familie en hel familiedag, hvor børn og voksne kunne høre koncert, varme op til Klovneløbet – og ellers tage den røde næse på og løbe til fordel for hospitalsklovnene.

– Hospitalsklovnene har ikke bare været favnende for Rumle, men hele vores familie. Det er tryghedspersoner, og vi er en familie, der vil give rigtig meget tilbage til hospitalsklovnene, fortæller Mikkel.

Vil du også arrangere et Klovneløb?

Giv indlagte børn en tryg hånd at holde i når livet på hospitalet gør ondt.

Vælg beløb(Påkrævet)