Hele familien lyste op ved sengetid.

Når man har sygdom i kroppen, kan der være ekstra langt til drømmeland. Det ved 1-årige Sif. Da hun er indlagt med RS-virus, er det svært at falde i søvn på den fremmede hospitalsstue. Et godnatbesøg af hospitalsklovnene gav ro i kroppen og smil på læben.

1-årige Sif har svært ved at sove. Hun ligger i en fremmed seng med slanger rundt omkring sig. Hun kommer til at hive dem ud, så alarmerne begynder at hyle. Alt er utrygt og anderledes end derhjemme.

En sværm af sæbebobler dukker pludselig op i døråbningen ind til hospitalsstuen:

– Sif liver helt op, da hun ser hospitalsklovnene. Hun smiler for første gang, siden sygdomsforløbets start, fortæller mor Pernille.

Sif er indlagt med RS-virus. Hun har været indlagt i en lille uges tid sammen med mor Pernille. Omgivelserne er uvante, og der er nu lidt mere at tænke over end tandbørster og sovebamser, forklarer Pernille:

– For mig gav det et lille lys i en ellers kedelig og trist hverdag på sygehuset, fordi man jo ikke ved, hvad den næste tid bringer, og hvornår man kan komme hjem. Vi fik et lille afbræk og et smil på læben. Så kunne vi lidt igen.

Sif og familien får godnatbesøg

Der var smil på læberne og sæbebobler på hospitalsstuen en mørk efterårsaften, da Sif og familien fik besøg af de røde næser.

Gensynsglæde for storesøster Freja

Denne aften i november er far og storesøster Freja på besøg på børneafdelingen på Kolding Sygehus. Storesøster Freja spærrer øjnene op, da hun ser hospitalsklovnene Fru Ib og Todaysi iklædt nattøj og lyskæder. Det er nemlig ikke første gang, hun støder på de røde næser.

Freja blev født uden sutterefleks og havde spisevægring, til hun var fire-fem år.

– Freja hadede læger, men lige så snart hospitalsklovnene kom, så var alt godt. Da de kom på godnatbesøg, var hun helt opslugt og kunne ikke abstrahere fra dem, fortæller mor Pernille.

Under lillesøster Sifs indlæggelser oplever Pernille, at aftenener kan være en smule ensomme. Hun føler sig næsten som Palle alene i verden på de tomme hospitalsgange.

– Hospitalsklovnenes godnatbesøg var en magisk oplevelse. Det var helt anderledes end dagsbesøgene, hvor der tit er fuld knald på. Her var der en dejlig ro, og jeg synes, det kan noget særligt, afslutter Pernille.

Giv indlagte børn en hyggelig godnatstund

Vælg beløb(Påkrævet)