Skovbørnehaveleder Karen arrangerer Klovneløb

Karen er leder af skovbørnehaven Den Blå Anemone i Maribo på Lolland. I 2015 holdt børnehaven sit første løb og gør det igen den 7. maj. Da Karens datter gik igennem et langvarigt behandlingsforløb, fik hun selv hospitalsklovnenes betydning tæt ind på livet.

Det første Klovneløb, som børnehaven arrangerede, kom sig af, at den søgte inspiration til et godt fællesarrangement for børnene, deres forældre, og andre i lokalområdet.  

– Da vi læste om Klovneløbet, blev vi enige om, at det var perfekt, fortæller Karen Møller Thomsen og fortsætter:

– Det var en rigtig god måde at samle folk på, og det var et koncept, der fungerede, og det gjorde, at vi ikke var nødt til at opfinde den dybe tallerken. Og så ville vi naturligvis også gerne støtte Danske Hospitalsklovne, fortæller hun. 

“Det går op i en højere enhed”

I følge Karen er Danske Hospitalsklovne en organisation, der rammer målgruppen godt. 

– Der er stor sandsynlighed for, at et eller flere børn igennem deres tid i børnehaven kommer i kontakt med en hospitalsklovn, når de skal på sygehuset til undersøgelser, blodprøver osv., og så kunne vi også godt lide tanken om, at vi ved at støtte Danske Hospitalsklovne støtter bredt i stedet for at fokusere på en enkelt sygdom, siger hun.

– Samtidig ligger klovnenes pædagogiske arbejde tæt op ad vores eget, så der er mange ting, der går op i en højere enhed, uddyber hun. 

Karen Klovneløb Skovbørnehaven Den Blå Anemone
Karen og datteren Marie

Stemningsskift på hospitalsstuen

I 2018 fik Karen selv hospitalsklovnenes betydning tæt ind på livet, da hendes datter gik igennem et langvarigt behandlingsforløb på Rigshospitalet.

– Det har virkelig højnet min motivation for at støtte foreningen, for pludselig så og mærkede jeg, hvilken enorm forskel klovnene gjorde både for vores datter og for min mand og mig og vores to andre døtre. De kan virkelig løfte den ellers ofte meget trykkede stemning, der kan være på en hospitalsstue, og vi oplevede alle, at de var guld værd. Så giver det jo pludselig endnu mere mening at samle ind til foreningen

Ca. 10.000 kr. pr. Klovneløb

Børnehaven har samlet omkring 10.000 kr. ind pr. løb, de har arrangeret. Det har foregået på den måde, at alle samles ved børnehaven, hvor hospitalsklovnen Karla har været med til at lave opvarmning, og herefter har deltagerne så løbet, rullet eller gået 3 km.

– Vi har allieret os med den lokale løbeklub, som har hjulpet med opmåling af rute, markeringer og en masse andet praktisk. Nogle løber ruten en enkelt gang, mens andre løber den flere gange, og bagefter har der været snobrødsbagning, fællesspisning og forskellige aktiviteter for store og små på børnehavens område, fortæller Karen.