Ansøg om at blive hospitalsklovn

Kunne du tænke dig at blive hospitalsklovn? Vi søger lige nu et nyt hold af hospitalsklovnelærlinge. Vores unikke uddannelse tager halvandet år, hvor du vil blive klædt på til at være hospitalsklovn hos Danske Hospitalsklovne. Nederst på siden kan du sende din ansøgning. 

Danske Hospitalsklovne er en landsdækkende velgørende forening, der tilbyder samarbejde med hospitaler og institutioner, hvor vi støtter og hjælper indlagte børn og deres familier. Vores formål er at møde og styrke mennesker i sygdom ved at invitere dem med ind i en verden af fantasi, poesi og fortryllelse. 

Om dig

Du besidder en kunstnerisk åre og er vant til at bruge improvisation som værktøj. Du har en stærk indlevelsesevne i menneskers situation og forstår, at god kontakt er afgørende for at kunne skabe meningsfulde møder med børn og forældre. Vi forstiller os, at du er dygtig til at observere og sanse stemninger i dig selv og hos andre.

Du skal - mest af alt - have lyst til at arbejde på din egen udvikling og have tålmodighed og modenhed til at finde din autentiske hospitalsklovn. Det er vigtigt, at du er åbenhjertet og har lyst til at udvikle dig artistisk og personligt, da det er en særlig disciplin at befinde sig i et felt, hvor komikken og klovnens frie karakter er et redskab til at bearbejde alvorlige situationer og stemninger. 

Det er vigtigt, at du udover arbejdet på besøgsstederne, kan engagere dig i dit regionale team og de aktiviteter, der ligger udenfor hospitalerne. Det kan være aktiviteter som Klovneløb, donationsmodtagelser eller deltagelse i kampagner.

Det er underordnet, hvor i landet du kommer fra, da vi søger lærlinge til afdelinger og besøgssteder i hele Danmark.  

Om uddannelsen

Der er fem ting, der skal være på plads for at kunne blive hospitalsklovn:

 • Du skal være mellem 20-65 år.
 • Vi skal kunne indhente en ren børneattest på dig.
 • Du skal tale og forstå dansk - ikke nødvendigvis flydende.
 • Du skal kunne deltage i alle uddannelsens elementer.
 • Du skal have viljen og evnen til at arbejde med dig selv både artistisk og personligt.

Uddannelsen varer halvandet år og påbegyndes i foråret 2022 og forventes afsluttet i sommeren 2023. Den foregår på tværs af landet, men mange modulophold afholdes i Korsør og MU-dage afholdes primært i Aarhus eller København. Undervisningen bliver udført af folk fra vores eget artistiske team samt håndplukkede undervisere fra hele verden. Hver hospitalsklovnelærling får desuden tilknyttet to mestre, som vil guide lærlingen under uddannelsens to praktikforløb. 

Uddannelsens elementer

 • 36 undervisningsdage, fordelt på:
  • 1 velkomstmøde
  • 27 dages træning fordelt på seks modulophold bestående af 3-5 dages sammenhængende undervisningsdage. Herunder 4 MU-dage (træningsdage for både lærlinge og deres mestre forud for de to praktikperioder)
  • 8 U-dage (enkeltstående uddannelsesdage)
 • 75 praktikdage (honoreret)
 • Individuel supervision
 • Løbende evalueringssamtaler
 • 4 coachingbesøg
 • 6 regionsmøder med gruppesupervision
 • 4 efteruddannelseskurser med gruppen af de erfarne hospitalsklovne
 • Deltagelse i mindst tre eksterne events for foreningen, f.eks. foredrag, klovneløb m.m.
   

Prisen for at deltage er kr. 25.000, der bl.a. går til undervisning og ophold på modulerne samt transport til og fra uddannelsesstederne. Det forventes at man som lærling kan deltage i alle uddannelsens elementer.

Om os

Du kommer til at blive en del af Danske Hospitalsklovne med hovedsæde i København NV, men som har aktiviteter i hele landet. Vi består af 25 ansatte i sekretariatet, 61 professionelt uddannede hospitalsklovne og vi besøger fast 30 hospitaler og 11 børne- og ungepsykiatriske afdelinger. Under uddannelsen vil du være særligt tilknyttet vores artistiske team, som står for arrangering og eksekvering af al undervisning. 

De ansatte ved vores sekretariat vil med deres gode humør ligeledes bidrage til en god oplæring og indføring i vores systemer og sørge for en stærk forbindelse til den del af arbejdet, som ikke forgår på besøgsstederne. 

Mød os

I november holder vi informationsmøder rundt omkring i landet, hvor du kan møde lokale hospitalsklovne og høre mere om uddannelsen, og arbejdet som hospitalsklovn.

 

Ansøgningsprocessen
 

 1. Ansøgning sendes til udd@danskehospitalsklovne.dk senest den 13. december 2021 kl. 12.00. Ansøgningen skal være i PDF og skal indeholde: kontaktoplysninger, CV, motivation, et billede i civil og link til videopræsentation (max 1,5 min.). Videoens indhold er helt til fri fortolkning. Husk at skrive ”Ansøgning” i emnefeltet.
 2. Herefter inviteres ca. 40 personer til 1. optagelsesprøve, som afholdes i perioden 11.-13. januar 2022 (vest) på Vanebrudspalæet i Aarhus og 17.-19. januar (øst) 2022 i København (placering endnu ukendt). Her skal ansøgere forberede og fremføre 3-4 minutters artistisk visning. Ansøgeren har friheden til selv at bestemme, hvad visningen indeholder, men vi vil gerne se, hvem du er, og hvad du kommer med.
 3. Herfra går omkring halvdelen videre til 2. optagelsesprøve, som foregår i 8.-11. februar 2022 på Musholm kursuscenter i Korsør. Vi indlogerer alle inkl. panelet, så vi kan lære hinanden at kende. Sidst men ikke mindst, voterer panelet og få dage efter 2. optagelsesprøve, får alle besked om, hvorvidt de har fået en plads på holdet.

Alle kvalificerede og interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Du er velkommen til at kontakte Uddannelses- og projektkoordinator Maja Svane Hansen på tlf. 31 25 78 90 eller udd@danskehospitalsklovne.dk, hvis du har spørgsmål til stillingen.

Læs også mere på Ofte stillede spørgsmål