“Man holder jo jul med dem, man elsker”

Som 7-årig var Agnes indlagt hele december på Epilepsihospitalet Filadelfia. En anderledes jul, hvor familien var splittet, og julepynt og julekalender var flyttet fra familiens hus til hospitalsstuen. Men for Agnes var indlæggelsen ikke så trist. Hun glædede sig over julehyggen med hospitalsklovnene.  

– Klovnene er jo mine bedste venner, og man holder jo jul med dem man elsker mest, siger 7-årige Agnes tappert, da hun bliver klar over, at hun skal tilbringe december på Filadelfia. 

Agnes er født med diagnosen cerebral parese (spastisk lammelse) og lider af en sjælden epilepsiform. Hospitalsbesøg har derfor altid været en stor del af Agnes’ liv. Indlæggelsen sidste december var dog den længste Agnes har haft.

– Det er selvfølgelig hårdt, når der er juletraditioner herhjemme og i børnehaven, som Agnes ikke kan være en del af, men hun glæder sig faktisk altid til, at vi skal på hospitalet, fordi hun møder hospitalsklovnene. Det er genkendeligt for hende, og vi undgår, at hun er bange og utryg til undersøgelserne, fortæller fortæller Agnes’ mor, Stine.

Agnes og Sally

Det betyder så meget som mor, at Agnes ser det gode i at være indlagt. Jeg kan se, at Agnes bliver tryg, når hospitalsklovnene er der, og hun hygger sig

Stine, mor til Agnes

Agnes, Zippo, Vida og Sally
Agnes og familien

En anderledes jul

Familien, der også består af Agnes’ far og storesøster, forsøgte at holde fast i juletraditionerne, selvom halvdelen af familien var på hospitalet indtil juleaften. 

– Derhjemme havde vi pyntet op før december. Vi havde købt julekalendere og julegaver inden december, så vi kunne fokusere på at være indlagt. Vi havde også pakket julekalender, julepynt og juleguf, som skulle med på hospitalet, fortæller Stine og tilføjer, at der dog ikke var tvivl om, hvad der var det hårdeste ved at være indlagt i julen:

– Det sværeste var helt sikkert at være splittet som familie i hele december. Halvdelen var indlagt, og den anden halvdel skulle være hjemme og julehygge, fortæller Stine, der derfor var taknemmelig for, at der var arrangeret julehygge med hospitalsklovnene på Filadelfia. Der blev blandt andet holdt julefest med Luciaoptog, risengrød og juletræ.

 Filadelfia holdt lukket juleaften. Her kom Agnes derfor hjem, og juleaften var den første dag i december, hvor de alle fire i familien var samlet.

Giv et julebidrag til indlagte børn

Vælg beløb(Påkrævet)