Et særligt venskab.

Som spæd får Oscar konstateret en tarmsygdom, der gør, at han skal gennemgå store operationer, mange indlæggelser og kommer i narkose 12 gange. I de mange dage, som Oscar tilbringer i hospitalssengen, knytter han stærke bånd til hospitalsklovnen Pablo.

Oscar er kun seks måneder gammel, da familien opdager, at noget er galt. Oscar har meget ondt i maven, som er udspilet og stenhård. Lægerne konstaterer, at Oscar lider af en alvorlig tarmsygdom:

–  Jeg bliver fuldstændig knust, og verden ramler sammen for mig. Det er så hårdt at se ham så syg, fortæller Oscars mor Trine og tilføjer, at det dog alligevel lykkedes at finde nogle superkræfter frem, som hun ikke troede hun havde.

Oscar gennemgår en vellykket operation og han får lagt stomi. Den store operation resulterer i, at familien de første tre år af Oscars liv kører i pendulfart til og fra hospitalet.

Oscar og Hospitalsklovnen Pablo

En ven, når livet på hospitalet gør ondt

På Odense Universitetshospital møder Oscar hospitalsklovnen Pablo. Oscar er kun et halvt år gammel ved første møde, men ifølge mor Trine, har Oscar været stor fan lige siden:

–  Jeg kan huske, at vi alle blev helt lette i kroppen, når vi kunne høre, at hospitalsklovnene var på vej ude på gangen. Så glædede både Oscar og jeg os meget. Det var ikke kun sjov og ballade. Oscar følte sig meget tryg ved Pablo, og hans besøg har givet os alle energi og masser af glæde på trods sygdom.

I dag er Oscar 11 år gammel, rask og går i skole. Han møder stadig sin ven Pablo, når han er til kontrol på hospitalet.

Giv indlagte børn en tryg hånd at holde i når livet på hospitalet gør ondt.

Vælg beløb(Påkrævet)