Sallie glemte, at hun savnede julen derhjemme

9-årige Sallie er i 2022 indlagt i december på Aarhus Universitetshospital. Men selvom det ikke er sjovt at være væk fra familien og julehyggen derhjemme, husker Sallie tilbage på sin tid med et stort smil.

Da Sallie første gang får ondt i sin hæl, tror lægerne, at det blot er vokseværk. Efter en lang periode med venten på prøvesvar, viser det sig, at Sallie har kronisk knoglebetændelse. En tilstand, der betyder en hverdag med mange smerter i hendes højre fod, knæ, lårben, ribben, kraveben og i hele rygsøjlen.

Diagnosen betyder også, at Sallie bliver indlagt flere gange på hospitalet for at blive behandlet for sine smerter – og her er december måned ingen undtagelse.

Sallie, Fandango og Ruth

Juleræs på hospitalsgangen

Mens Sallie er indlagt, møder hun hospitalsklovnene Trudi og Luna, som skruer op for den gode julestemning med sang og ræs på hospitalsgangen.

For mens Trudi skubber Sallie i hendes seng, løber Luna med dropstativet, mens de begge skråler teksten til ’nu er det jul igen’.

– Det var så sjovt. Luna og Trudi er så søde, lyder det fra Sallie.

For Sallies mor er oplevelsen også noget, som vækker gode minder i en svær tid.

– Som mor betyder det meget at se ens pige have det sjovt, selvom hun er syg i december. Hospitalsklovnene var så søde, at Sallie nærmest glemte, at hun savnede julen derhjemme. De får fem stjerner fra os, siger Sallies mor, Henriette.

Sallie står på en hospitalsgang med sit dropstativ

En tryg hånd at holde i

Hospitalsklovnene har også været ved Sallies side, når hun har skulle i narkose og have lagt et drop i hånden.

Her er hospitalsklovnen Trudi troppet op med en ukulele og begyndt at synge ’Ali-bali, ali-bali bi”. En sang, som sender Sallie trygt ind i søvnen.

– Det var så fantastisk at se, hvordan hospitalsklovnene tog det ’farlige’ ud af situationen for Sallie, fortæller Henriette.

Efter flere behandlinger har Sallie fået det meget bedre og får ikke længere medicin. Hun går dog stadig til kontrol, hvor hun får taget blodprøver.

Og selvom Sallie på ingen måde savner at være syg, så savner hun hospitalsklovne meget.

– Takket være hospitalsklovnene fik Sallie kampgejsten tilbage i en svær tid med mange smerter. De har gjort en kæmpe forskel, og vi snakker stadig om hospitalsklovnene, slutter Henriette.

Giv et julebidrag til indlagte børn.

Vælg beløb(Påkrævet)