Efter kræftforløb: Signe husker i dag de gode hospitalsminder.

Signe er bare 4 år, da hun får konstateret kræft i ryggen. Når Signe i dag tænker tilbage på sine indlæggelser er det ikke de svære ting, hun husker. Det er derimod hospitalsklovnen Citronella.

I foråret 2016 begynder Signe at klage over smerter i ryggen.

Efter seks ugers ventetid, tjek hos lægen og undersøgelser på Næstved Sygehus får Signes forældre Lene og Jan deres sit livs værste besked – Signe har kræftsygdommen neuroblastom. Hun indlægges akut på Rigshospitalet.

 – Jeg bliver sindssygt bange. Jeg er fuldstændig overbevist om, at når man har kræft skal man dø. Jeg kan slet ikke tænke på andet. Hun er et barn – hun er så uskyldig. Det er virkelig uretfærdigt, fortæller Signes mor Lene.

De efterfølgende 15 måneder er et barskt forløb med kemo og knoglemarvstransplantation. En tid fyldt med frygt og uvished for familien, men der er også øjeblikke, hvor det svære skubbes lidt i baggrunden. Dem står især hospitalsklovnen Citronella for, som ofte besøger Signe og resten af familien.

Signe sidder i sin hospitalsseng med hospitalsklovnen Citronella ved sin side

Signe får klovnebesøg på intensiv

Når Signe tænker tilbage på sit kræftforløb, er det minderne med hospitalsklovnen Citronella, der fylder mest.

Venindehygge og kærestesnak

Siden første besøg har Signe været fuldstændig vild med hospitalsklovnene.

– En dag sad Citronella lang tid inde hos Signe på stuen. De bare sad bare og talte stille og roligt sammen ligesom gode veninder gør. De talte om kærester og Citronella fortalte, at hun også ville have tre kærester – ligesom Signe har, fortæller Lene og tilføjer, at selv når Signe har været helt svag og afkræftet, vil hun gerne have hospitalsklovnene på besøg:

– Jeg har som mor et par gange givet signal til, at Signe var for svag til besøg, men så har Signe sagt: Nej, hospitalsklovnene må gerne komme ind, fortæller Lene.

Glade hospitalsminder

Signe blev færdigbehandlet i august 2017 og er i dag kræftfri. Den glæde, som Citronella spredte på hospitalet, er noget, som Signe stadig mindes.

– Det har gjort hospitalsindlæggelserne til en positiv ting. Hvis vi snakker med Signe om hendes sygdomsforløb i dag, husker hun faktisk ikke de dumme ting, men hun husker Citronella. Og alt det sjov og ballade, de lavede, fortæller Jan.

Giv indlagte børn en tryg hånd at holde i når livet på hospitalet gør ondt.

Vælg beløb(Påkrævet)