Karla

Hvor bor du?

Jeg bor ude i skoven i tre hvide huse sammen med min kat Sisse og min hund Misse. Jeg kunne godt tænke mig at tage dem med ind på hospitalet, så børnene kunne lege med dem. Men der må desværre ikke være misser eller hunde på hospitalet.Når jeg er hjemme, kan jeg gode lide at spille på  mine musikting. Jeg kan også godt lide at lege med Sisse og Misse og plukke blomster og gynge. Jeg gynger faktisk rigtig meget. Og så  spiser jeg meget kage og is med lakrids. Det er det bedste, jeg ved. 

Hvad er din sejeste tryllekunst?

Hver gang jeg prøver at trylle alene, går det galt. Jeg kan aldrig få det frem, som jeg gerne vil. Men når børnene på hospitalet hjælper mig, så går det meget bedre. Børn er nemlig meget kloge og søde og dygtige til at trylle. De er for eksempel dygtige til at trylle ting frem fra min lille sorte kasse, fordi de kan sige alle de rigtige trylleord. Nogle gange kan de endda få mig til at trylle en sæbeboble om til en forstenet sæbeboble. Andre gange kan jeg trylle lys frem fra børnenes ører. Sådan noget må man nemlig gerne, når man er klovnedoktor. 

Hvordan har du det, når du får taget en blodprøve?

Jeg har det meget godt, fordi jeg plejer at få taget dem sammen med børnene. Og når jeg enten puster eller synger imens, så kan jeg nærmest ikke mærke, når der kommer et stik. Synes du ikke, at det er dygtigt af mig? Det synes jeg. Og hvis det alligevel gør ondt, så kan jeg bare skrige lidt eller sige frække ord. Det hjælper. Jeg er også tit med, når børnene skal stikkes. Så plejer vi at øve os rigtig meget inden, og nogle gange kommer vi til at pjatte så meget, at vi glemmer, at det gør ondt. Andre gange råber vi frække ord sammen med lægen, så gør det heller ikke så ondt. Mit frækkeste ord er pølselort. Lægens frække ord er skiderik. Men det bedste ved at få taget en blodprøve eller noget andet, som gør lidt ondt, er, når man endelig kan sige: Så er det slut. 

Hvordan kan det være, at klovne altid er glade?

Klovne er faktisk ikke altid glade. Nogle gange kan de godt være kede af det, men det går heldigvis hurtigt over igen. På den måde minder klovne lidt om børn. Børn er også altid glade. De bliver kun sure eller kede af det, hvis nogen ikke er ordentlige ved dem. Sådan har jeg det også. 

Må børnene gerne komme og besøge dig på hospitalet, selv om de er blevet raske?

Ja, det må de altid gerne. Faktisk har jeg mange, mange, mange gode børnevenner og far-venner og mor-venner, som kommer og besøger mig. Og jeg bliver glad hver gang. 

Her møder du Karla

Hospitalsklovnen Karla besøger børnene på Nykøbing F. Sygehus3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.