Om hospitalsklovnen

Hospitalsklovnens vigtigste opgave er at skabe en tryg og positiv oplevelse for barnet på hospitalet.

Når hospitalsklovnen træder ind på hospitalsstuen, træder sygdommen i baggrunden. Hospitalsklovnen forvandler stuen til et hjerterum fuld af leg og magi, og skaber med barnet et univers, hvor alt er muligt. Hospitalsklovnen ser det raske barn i det syge barn. Barnet får et pusterum fra sygdommen og får lov til at være barn –ligesom alle andre børn.

En ven, når der er allermest brug for det

Det indlagte barn får en farverig og fortrolig ven i hospitalsklovnen, som kan åbne op for barnets lyst til leg, men også for en snak om tanker og bekymringer. En tryg hånd at holde i, når livet gør ondt.

Hospitalsklovnen fornemmer, hvad barnet oplever i og omkring sig, og reagerer ud fra det enkelte barns signaler fx når barnet er bange eller har brug for at få tankerne væk fra det hele. Ved at få plads til sine følelser, bliver barnets selvtillid styrket og det giver bedre overskud til at stå sygdomsforløbet igennem.

En kuffert fuld af faglighed

Hospitalsklovnen møder barnet, når det er allermest sårbart. Det kræver en helt særlig faglighed –og et tæt samarbejde med personalet på hospitalerne. Hos Danske Hospitalsklovne gennemgår alle hospitalsklovne en internationalt anerkendt uddannelse på halvandet år og efteruddannes løbende. Hospitalsklovnene er lønnede og professionelle, og deres arbejde er kun muligt i kraft af donationer fra private, fonde og sponsorer.3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.