Undervisere, coaches og konsulenter

Anette Lybeck - Underviser                                                                                                         

   

Anette er uddannet sygeplejerske og har i mange år arbejdet som børnesygeplejerske, med en afstikker til ældreområdet og erfaring udi demens. Det har bl.a. ført til en plads i FORGLEMMIGEJ's bestyrelse. Senest har hun, siden 2013, arbejdet på en Skejby Sygehus' store børneafdelinger. Hun har altid været meget optaget af at støtte patienterne og deres pårørende i at mestre deres, indimellem vanskelige, situation. Hun har været med i flere projekter, såsom "Skadestuen i Børnehøjde" og udviklingen af et kæmpe mestringsspil "GO ON".

Anette har siden 2013 undervist på uddannelsesmodulerne hos Danske Hospitalsklovne, under overskrifterne "Børn og mestring" og "Børn og smerte".

Ami Hattab - Underviser

Ami er uddannet fra "International School of theatre - Jaques Lecoq" og "National conservatory of Dramatic Arts". Med sig har han godt og vel 20års erfaring som instruktør, underviser og performer, og har i den sammenhæng samarbejdet med folk, organisationer og institutioner i hele verden. Han er til daglig tilknyttet den franske hospitalsklovneorganisation: "Le Rire Médecin", hvor han fungerer som hospitalsklovn, underviser og sidst, men ikke mindst, så er han hjernen bag deres artistiske coachingmetode og - projekt.

Ami har undervist hos Danske Hospitalklsovne siden 2015, både på vores uddannelsesmoduler og vores efteruddannelse. Derudover træner han løbende vores coaches.

Avital Dvory - Underviser

Avital har studeret i Tel Aviv, Jerusalem og Barcelona, og har en 'Master of Arts degree' fra London (fra "The Central School of Speech and Drama).

Hun har siden 2001 arbejdet i Israel som performer og instruktør, og står bag mange projekter, som har ført hende rundt i verden og sikret hende anerkendte priser indenfor sit felt. De sidste 10 år har hun arbejdet som hospitalsklovn i Israel, via "The Dream Doctor projekt", hvor hun også er underviser. Hun har bl.a. specialiseret sig i at undervise i animering af objekter. Her i blandt bamser, dukker og hospitalsobjekter, som kan være et rigtigt godt værktøj i mødet med barnet, og til at afmystificere hospitalsverdenen en smule.

Avital har siden 2013 undervist på både uddannelsesmoduler og på efteruddannelser hos Danske Hospitalsklovne.

Eva Westerling – Underviser & Coach

Eva er hospitalsklovn og skuespiller fra Sverige. Hun er også uddannet psykiatrisk sygeplejerske. Hun har arbejdet med "Klovnerunden" i Malmø i mere end 10 år.

Når Eva underviser er det med ordene nærvær, makkerskab og improvisation som kodeord.

Eva underviste første gang i forbindelse med en konference vi holdt i 2016 og siden August 2017 arbejder hun også som hospitalsklovn & coach, hos Danske Hospitalsklovne.

Ewan Mackinnon - Artistisk leder, underviser og coach

Ewan har mere end 30års erfaring som gøgler og artist. I mange år arbejde han desuden som fyrværkerimester. Han underviser jævnligt hospitalsklovne fra andre organisationer, rundt i verden, og kan således kalde sig en erfaren underviser.

Ewan har været hospitalsklovnen Angus hos Danske Hospitalsklovne fra starten af foreningens historie og har siden 2013 været foreningens (første) artistiske leder, herudover fungerer han som coach og underviser.

Haim Isaacs - Underviser

Haim er sanger med en klassisk musikuddannelsen og meget inspireret af Roy Harts "...voice, movement, imagination and another vision of what life can be". 

Han bor og arbejder i Frankrig, hvor han synger, komponerer og underviser i sang og stemmetræning. Han samarbejder med flere teatre, kompagnier og konservatorier rundt i hele verden, når han ikke er ude på solo-turneer eller underviser.

Haim har undervist på efteruddannelsen siden juni 2016 under overskiften "Stemmeføring og brug af musikalitet på sygehuset".

Helle Winther - Gruppesupervisor og underviser

Helle er lektor og Ph.d i dans og bevægelsespsykologi ved institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet. Herudover har hun en 6årig danse- og kropspsykoterapeutisk uddannelse i Dansergia samt en supervisionsuddannelse.

Til daglig underviser hun i dans, bevægelse, performance, leg og bevægelsespsykologi på universitetet. Derudover arbejder hun med innovativ praksisnær forskning og uddannelsesudvikling og er en erfaren foredragsholder og kursusunderviser. Hun er forfatter og redaktør til 6 bøger. 

Helle fungerer som gruppesupervisor for de sjællandske hospitalsklovne og underviser på uddannelsesmoduler samt efteruddannelse, hvilket hun har gjort siden starten af 2016.

Janne Koefoed Jørgensen - Coach og underviser

Janne er uddannet Essentiel Integrativ psykoterapeut fra Essientielt institut i Aarhus i 2005, og året efter tog hun en supervisor-overbygning. I 2007 blev hun uddannet læge-eksamineret Fysiurgisk massør fra Dansk Fysiurgisk Massageskole i Århus. I 2014 blev hun færdig med hospitalsklovneuddannelsen.

Hun har arbejdet med krop og udtryk som komiker, skuespiller og underviser i cirka 35 år – og har lavet workshops, varietéer op projekter både indendørs og udendørs.

Janne har siden 2015 undervist på Danske Hospitalsklovnes uddannelsesmoduler,  og i starten af 2016 blev hun en del af foreningens coachingteam.

Jason Shotts - Underviser

Jason er en impro-mester og meget dygtig underviser, bosat i LA. Han træner og underviser i Chicago på IO. Han optræder sammen med sin kæreste Collen Doyle (Artistic Director af IO West) under navnet ”Dummy”, som har vundet flere priser og er en af verdens allerbedste impro-duoer. Jason har undervist og udført impro i mere end 10 år, rundt i hele verden.

Jason underviste første gang på vores efteruddannelse i august 2017.

Karina Krægpøth Sørensen - Coach og underviser

Karina er uddannet lærer i 2007. Siden har hun taget en PD i Drama ved VIA University College og en Pædagogisk æstetisk efteruddannelse i drama ved Peter Sabroe pædagogseminarium. Hun har mange års erfaring som teaterlærer på bl.a. Femmøller Efterskole og Teaterskolen Kastali´a.

I 2013 blev hun færdig med hospitalsklovneuddannelsen og arbejder som hospitalsklovn for Danske Hospitalsklovne. Her er hun også er den ene halvdel bag forestillingen ”Hurlumhej Hospitalet”, som skal udvide børns viden om hospitalsverdenen og være med til at gøre mødet med hospitalet mindre overvældende.

Karina har sit eget børneteater "Badut" og spiller med i teatergruppen ”Blot til lyst”, der laver improvisationsteater.

Hun underviste på uddannelsesmodulerne første gang i 2015 og har siden starten af 2016 været en del af vores coachingteam.

Lyndsay Hailey - Underviser

Lyndsay kan skrive skuespiller, komiker, forfatter, instruktør og underviser på sit CV. 

Hun underviser centreret om improvisation, og er selv en erfaren improvisator og har arbejdet som sådan i mange dele af verden.

Med en værktøjskasse der spænder fra yoga og vejrtrækningsøvelser til mere klassiske improvisationsøvelser skaber hun et helt særligt læringsrum. Hun har i den seneste tid skruet gevaldigt ned for undervisningen og helliget sig sin skuespillerkarriere.

Lyndsay underviste første gang på en efteruddannelse i 2015.

Maiken Bjerg - Gruppesupervisor og underviser 

Maiken har flere uddannelser på CV'et. Hun er Cand. Phil i musikterapi, SE-terapeut (en uddannelse om chok og traumer) og har senest taget NARM uddannelsen, som handler om Neuro-Affektive-Relations-Modeller. Hun har arbejdet med alle tre i spil. Blandt andet hos Hospice Djursland, som selvstændig og senest og nu, som en del af Psykoterapi Aarhus.

Det kan yderligere nævnes at Maiken har skrevet bogen: "Smerter hos børn", blandt andre, som vi de seneste år har haft som en del af vores pensum. Så at det nu er hende, der underviser i netop dét emne, er en gevinst for uddannelsen. 

Maiken har været gruppesupervisor for den jyske gruppe af hospitalsklovne siden 2016 og underviste første gang på hospitalsklovneuddannelsens moduler i 2017.

Pia Cisko - Underviser

Pia er uddannet sygeplejerske i 1990 og arbejdede som sygeplejerske i 16 år, først med voksne medicinske patienter og sidenhen med børn. I 2004 blev hun uddannet hospitalsklovn, og siden har hun været med til at starte hospitalsklovnefunktionen op på flere afdelinger.

Hun er desuden formand for og en af grundlæggerne af foreningen FORGLEMMIGEJ, som arbejder med klovnen i ældreplejen. Pia er en erfaren oplægsholder og underviser, og bærer titlen som den ene af foreningens to klovnekoordinatorer.

Pia har været en del af optagelsespanelet og uddannelsesplanlægningen siden 2012, hvor hun fortsat sidder i optagelsespanelet og underviser på uddannelsesmodulerne, bl.a. i Hygiejne.

Robert Mcneer - Underviser

Robert er oprindeligt fra USA, men har brugt mere end halvdelen af sit liv i det sydlige Italien. Her har han startet kulturcenteret "La Luna nel Pozzo" sammen med sin kone, hvor han underviser i klovn og teater og tager sig af den daglige administration og ledelse. Stedet er rammen for mange aktiviteter og kurser, lige fra yoga, massage og dans til teater.

Robert er en meget værdsat og respekteret klovnefacilitator og har således samarbejdet med en del hospitalsklovneforeninger rundt i verden. Han er skuespiller og instruktør og har blandt andet instrueret teaterstykker med fysisk- og psykisk handikappede skuespillere.

Robert har undervist på Danske Hospitalsklovnes uddannelsesmoduler og efteruddannelsen siden 2013.

Rodrigo Morganti - Underviser

Rodrigo har en baggrund i teater- og gøglerverdenen. I 1995 begyndte han at arbejde for Theodora Foundation som den første italienske hospitalsklovn. Rodrigo er stifter af Theodora Milano, hvor han nu arbejder som hospitalsklovn og artistisk leder. Derudover har han undervist hospitalsklovne over det meste af verden. Han fokus er, at klovnen skal have det godt og være inspireret for at finde legen og alt det sjove frem i arbejdet.

Han er desuden stiftende medlem af "Jesters without borders", som er en gruppe internationale artister, der tager ud i verdens fattigste områder for at optræde og lave workshops. 

Rodrigo underviste første gang på efteruddannelse i 2014.

Thierry Jacques - Underviser

Thierry er underviser og skuespiller. Han har i mange år fungeret som overordnet artistisk leder for Theodora Foundation. I den sammenhæng har han trænet klovne i hele verden.

Han specialiserer sig i at bruge klovnemetoden i arbejdet med børn med handikaps, både fysiske og psykiske. Hvert år står han bag et banebrydende projekt, hvor han instruerer et stykke med en gruppe børn med forskellige handikaps og diagnoser. I 2005 etablerede han et fantastisk projekt på et center for autistiske børn i Schweiz, hvor han stadig kommer som hospitalsklovn, den dag i dag.

Thierry har været en central figur i etableringsfasen af vores uddannelse og har undervist på uddannelsesmodulerne siden 2003.

 

 

Tidligere undervisere

Eva Just - Underviser

Eva er uddannet sygeplejerske, sociolog, har en Ph.d i organisatorisk læring, terapeut og supervisor.

Hun har arbejdet mange år i sundhedsvæsenet, i sær psykiatrien og med efteruddannelse af forskellige faggrupper. I dag arbejder hun som konsulent og supervisor via egen virksomhed, når hun ikke underviser på VIA University College.

Eva har siden 2014 undervist på Hospitalsklovneuddannelsen under overskrifterne "Hospitalet som arbejdsplads", "supervision", "Rørt, ramt og rystet" og resonans. Fra August 2014 - august 2016 fungerede hun som gruppesupervisor for de jyske hospitalsklovne.

Folmer Gry Kristensen - Coach

Folmer har sin uddannelse fra Institut for Dramaturgi, Aarhus Universitet.

Siden 1979 har han arbejdet som underviser, artist og skuespiller på blandt andet Svalegangen, Teatret v. Hans Rønne og Det Kongelige Teater. Han har instrueret flere forestillinger end vi lige kan tælle – og som komisk artist byder han også på en bred palette af erfaringer. Han har desuden besiddet flere tillidsposter i teatermiljøet. I 2007 vandt han en Reumert for klovneforestillingen "August".

Folmers historie med Danske Hospitalsklovne startede faktisk før foreningen overhovedet fandtes. I et samarbejde med en lokal læge var han hospitalsklovn på Skejby en kort periode i 1995. I 2013 skrev han næste kapitel og blev en del af optagelsesudvalget til hospitalsklovneuddannelsen. Og fra 2016 - 2019 var han blevet en del af foreningen coachingteam.

Giora Seeliger - Underviser

Giora har modtaget artistisk træning på Fratellini’s National Circus School, Jacques Lecoq, Decroux og Lebreton. I 1981 grundlagde han ”Théatre des Falaises” og turnerede i hele Europa. Han har arbejdet på mange teaterproduktioner, film og festivaler som både skuespiller og instruktør. 

Giora er bosat i Wien hvor han har undervist i improvisation og grundlæggende træning på Max Reinhardt seminariet i mere end 20 år, men også på en del andre skuespillerskoler rundt i verden og er således en meget erfaren underviser.

Han har grundlagt Den internationale humorskole og ”Rote Nasen clowndoctors” i Wien, og er artistisk direktør for Red Noses Clowndoctors international.

Giora har været sparringspartner i opbygningen af hospitalsklovneuddannelsen og underviste på efteruddannelsen i 2013.

  

Josh Matthews - Underviser

Josh bærer titlerne perfomer, instruktør og lærer. Han har sin uddannelse fra den californiske skuespillerskole Dell’Arte med fokus på komik og fysisk teater og har været med i en lang række af teaterproduktioner.

I de seneste mange år har han været en del af den Brooklyn-baserede trup ”Under the table theatre”, hvor han er co-artistic director. Han har også været medskaber af seks forestillinger, som har turneret nationalt og internationalt.

Han er hospitalsklovn og instruktør for ”Prescott Cirkus Theatre”, som er et socialt cirkusprojekt.

Josh underviste sammen med Sarah Petersiel på efteruddannelsen i 2014

Keith Johnstone - Underviser

Keith er en af de få internationalt anerkendte autoriteter indenfor improvisation. Han er manden bag en masse improvisationsformer, teatersport med meget mere.

I 1998 grundlagde han ”The international theatersports Institute” og udbyder også i dag mange workshops. Han er forfatter til to bestseller-bøger om samme emne og er en erfaren underviser.

Keith underviste på efteruddannelsen første gang i 2013.

Maya  Cornachia - Underviser

Maya bærer titlen 'teaterfilosof' og er uddannet filosof med speciale i psykologi. Hun er en af hjernerne bag en forskningsmetode og et analysefirma, men har i mange år også arbejdet med teater og hospitalsklovne rundt om i verden.

Hendes tilgang er spirituel og hendes værktøjskasse består således af fantasirejser, meditation såvel som teorier om kontakt og opfattelse.

Maya underviste på efteruddannelsen første gang i 2014.

Michael Christiansen - Underviser

“Some doctors would say, ‘Clowns don’t belong in hospitals’... well, neither do children.”

I slutningen af 60’erne dimitterede Michael fra ”Professional Actor Training Program” ved Washington Universitet. I årene efter arbejdede han som artist og klovn og etablerede Big Apple Circus. I 1986 grundlagde han desuden en ’Care Unit’, som skulle besøge børneafdelinger - og de første hospitalsklovne var født i New York.

Siden da har Michael rejst i hele verden for at hjælpe nye hospitalsklovneforeninger i gang og videreudvikle de foreninger, der allerede var i gang.

Michael er således en naturlig konsulent i opbygningen af hospitalsklovneuddannelsen hos Danske Hospitalsklovne – og underviste på efteruddannelsen tilbage i 2012 og 2013.

Mikhail (Misha) Belinson - Coach

Misha er uddannet instruktør fra ”The Russian Academy of Theatre Arts”. Siden 1985 har han arbejdet som instruktør, skuespiller og underviser.

I 2001 grundlagde han GITIS Scandinavia i Aarhus, hvor han var med til at uddanne mere end 100 skuespillere. Sideløbende grundlagde han ”Aarhus International Theatre Company”, som har egen teaterhal i Aarhus. Han har som instruktør en lang liste af teaterforestillinger på CV’et, og ligeså stor erfaring som skuespiller fx som Boris i ”Den sorte Madonna”.

Misha har siden 2014 fungeret som coach for hospitalsklovnene, og var derfor en naturlig del af foreningens coachingteam fra 2016 til juni 2019. Han har i perioder også fungeret som faglig sparringspartner for foreningens artistiske leder.

Rikke Bjørn-Albertsen - Supervisor og underviser

Rikke er uddannet krops- og psykoterapeut MPF, Psykomotoriskterapeut DAP (afspændingspædadgog), Familieterapeut fra "Kempler Institut of Scandinavia" og supervisior.

Hendes tilgang er eklektisk, da hun gennem årene har sammensat mange uddannelser, erfaringer og retninger. Til daglig er hun privatpraktiserende krops- og psykoterapeut MPF, hvor fokus er på den kropsorienterede psykoterapi. Rikke har desuden været med til at lave seminarium for psykomotoriske terapeuter i Randers og den kropsterapeutiske uddannelse i Aarhus.

Rikke har været med helt fra starten af Danske Hospitalsklovnes historie både som supervisor og tilrettelægger af uddannelsen, hvorfor hun også t.o.m hold 9 har været en del af optagelsespanelet og undervist på hospitalsklovneuddannelsens moduler. Hun fungerer stadig som invividuel supervisor for nogle af foreningens hospitalsklovne.

Sarah Petersiel - Underviser

Sarah er uddannet på den californiske skuespillerskole Dell’Arte med fokus på komik og fysisk teater. Hun har siden 2005 været en del af ”Under the Table”, hvor hun som Co-Artistic Director både er medskaber af shows samt skuespiller og underviser.

Herudover kan hun skrive og har en lang række forestillinger på sit CV –  og så arbejder hun i New York-baserede ”Big Apple Circus” som hospitalsklovn.

Sarah underviste sammen med Josh Matthews på efteruddannelsen i 2014. 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.