Vi er faglige og professionelle

Uddannelsesprogrammet

Alle hospitalsklovnene hos Danske Hospitalsklovne er lønnede, uddannede og professionelle. Hospitalsklovnene er blevet udvalgt efter en nøje optagelsesproces og har gennemgået vores egen skræddersyede hospitalsklovneuddannelse, mens enkelte har en udenlandsk uddannelse. 

Hvert år afholder vi efteruddannelse for alle vores hospitalsklovne for at sikre, at kvaliteten af vores arbejde altid er i top. Den læring, der foregår i træningslokalet på disse efteruddannelser, fører vi med ind i praksis via vores coachingprogram, hvor foreningens 5 coaches tager med hospitalsklovnene på arbejde.

Vi har selv sammensat uddannelsen og efteruddannelsen. Alt sammen stærkt ledet af vores artistiske leder, Ewan Mackinnon, men med hjælp fra kompetente undervisere, coaches og konsulenter fra hele verden.

Læs mere om vores undervisere, coaches og konsulenter her.

Sideløbende med dette modtager alle hospitalsklovne gruppesupervison samt individuel supervision.

Samarbejdet med fagpersonale

Hospitalsklovnene arbejder tæt sammen med personalet på børneafdelingerne og indgår de fleste steder som en aktiv del af behandlingsteamene. De deltager ved behandlinger såsom blodprøvetagninger, skiftning af forbindinger, dropanlæggelse/fjernelse af drop mv. 

Hospitalsklovnene går ”stuegang” på samme måde som lægen og besøger børnene på deres stuer. De er også ofte at finde i opholdsrum, legestuer og på gangen. Hospitalsklovnen kan - i samarbejde med fagpersonalet - være med til at skabe en lidt lettere stemning på afdelingen.

- En operation og en bedøvelse kan være hårdt for barnet og for hele familien. Derfor gør vi alt for at sikre en god oplevelse. Og her spiller hospitalsklovnene en stor rolle, fortæller overlæge på børne anæstesiafdelingen, Peter Ahlburg.

Læs om overlæge Peter Ahlburg og hospitalsklovnen Trudis samarbejde her. 

Vores hospitalsklovne har hver især i gennemsnit 3 vagter om ugen. Vagterne er honorerede, og det kan sammenlignes med et deltidsarbejde at være hospitalsklovn hos Danske Hospitalsklovne. Vi opererer pt. med faste vagtplaner for et halvt år ad gangen.

Løn og arbejdsvilkår for danske hospitalsklovne er fra midten af 2019 dækket af en overenskomst. Det kan du læse mere om her

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.