Henny sætter farverige aftryk med sin malebog

Henny Jensen har et særligt talent. Hun laver farverige illustrationer til børn - og nu kan hun også skrive gavmild donor på CV'et. Hun har netop overrakt en donation på 21.650 kr. til vores arbejde for indlagte børn. En pose penge, som hun har indsamlet gennem salget af en selvlavet malebog.

Vi spoler tiden tilbage til før corona. Her får Henny idéen til en malebog for børn, som skal danne grundlag for en indsamling til Danske Hospitalsklovne. Tegningerne står hun selv for, mens den lokale virksomhed i Fredericia PR Offset støtter op om projektet ved at trykke 500 eksemplarer af malebogen.

- Ligesom klovnene giver noget til børnene på afdelingerne rundt omkring i Danmark, så vil jeg også bidrage ved at give noget videre af det, som jeg kan, fortæller Henny.

Henny har selv tilbragt mange timer på Odense Universitetshospital. Naya - hendes 17-årige datter - har knoglesygdommen CRMO, og hospitalsverdenen er derfor ikke fremmed for familien. Henny har flere gange set, hvordan hospitalsklovnene skaber små lysglimster for de indlagte børn på gangene.

- Ligesom klovnene giver noget til børnene på afdelingerne rundt omkring i Danmark, så vil jeg også bidrage ved at give noget videre af det, som jeg kan, fortæller Henny.

Henny har selv tilbagt mange timer på Odense Universitetshospital. Naya - hendes 17-årige datter - har knoglesygdommen CRMO, og hospitalsverdenen er derfor ikke fremmed for familien. Henny har flere gange set, hvordan hospitalsklovnene skaber små lysglimt for de indlagte børn på gangene.

Hjælp fra nær og fjern
Mange har fået glæde af Hennys malebog. Både mennesker fra nær og fjern, som har købt malebogen og dermed støttet med 50 kr., men også indlagte børn på Odense Universitetshospital, der har fået malebogen i gave. 

- Alle har brug for smil og opmuntring, især når tingene er svære. Børn burde ikke kæmpe med sygdom og tristhed – smil, kram og søde ord koster ikke spor, og måske kan det få tankerne væk fra det, der er svært – bare en lille stund. Det er mit ønske med denne malebog, fortæller Henny

Under coronapandemien havde Henny en kasse stående foran hoveddøren i hjemmet i Fredericia, hvor man kunne komme forbi og købe et eksemplar. Samtidig hjalp hendes forældre med at køre bøger ud til folk, der bestilte. Andre har støttet projektet ved at donere penge uden at ville modtage malebogen – i stedet ønskede de, at malebogen skulle afleveres på børneafdelingen.

Alt i alt har malebogen indsamlet 21.650 kr., som går direkte til Danske Hospitalsklovnes arbejde for indlagte børn.

Henny overrakte personligt checken til hospitalsklovnen Liva på Odense Universitetshospital.3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.